Óvodások az iskolánkban (nov. 11. és 18.)

Kedves Óvodás gyermekeket nevelő szülők!

Az Önök hozzájárulásával az eddigi foglalkozásokról szívesen osztunk meg képeket részben itt és több képben a facebook posztjainkban is.
Sajnos bizonyossá vált, hogy a decemberi foglalkoztatókat személyes találkozásként nem tudjuk megtartani!
Hamarosan tájékoztatjuk Önöket arról, hogy hogyan pótolhatnánk a lehetőséget. Bízunk Benne, hogy a beiratkozást megelőzően még bőven lesz alaklom találkozásokra az iskola falain belül is. Várjuk Önöket és Gyermekeiket!

 

2021. November 18.  Nyelvi foglalkozás   #RokusisLeszek2022 

2021. november 18-án játékos idegen nyelvi foglalkozást tartottunk a leendő elsősöknek.
Az angol órán az ovisok először egy kicsit mozogtak, majd ételek nevét tanulták meg angolul. Egy vicces dalban elénekelték, hogy melyik ételt szeretik és melyiket nem.
A kicsik vidáman, és bátran szólaltak meg, és a foglalkozás végére szüleikkel együtt énekelték a „Do you like broccoli?” című dalt.
A foglalkozás bemutatta a kisgyermekkori nyelvoktatás módszertani lépéseit, melyeket nyelvtanáraink az iskolai oktatás során is használnak. Az oldott légkörben történő közös mozgás, éneklés és gyakorlás során a gyerekek észrevétlenül tanulják az idegen nyelvet.
Jövő hónapban ismét szeretettel várjuk leendő elsőseinket egy újabb, izgalmas, játékos idegen nyelvi foglalkozáson. (Több képpért kattintsanak a Facebook logóra!)

2021. november 11. Márton napja az elsős tanító nénikkel 

2021. november 11-én tartottuk az első foglalkozásunkat leendő elsőseinknek. Márton napja lévén, ehhez kapcsolódtak a játékok, feladatok is.

Először Márton történetét hallgathatták meg a gyerekek, melyet nagy örömünkre sokan már ismertek, így szinte közösen mondtuk a mesét. Ezután képek segítségével sorba rendeztük az eseményeket. Digitális táblán memóriajátékot játszottunk, és együtt szurkoltunk mindenkinek, hogy végre ráleljen a liba, a püspök, a katona és a többi kép párjára. A kézműveskedés is ehhez az ünnephez kapcsolódott. A kis kezek lelkesen válogatták a színes leveleket, virágokat a libás koszorú díszítéséhez.

Mivel a mozgás sem maradhatott el, így közös éneklés kíséretével A Rókusi várba állítottuk a kis lovagokat, „vágtáztunk” a lovainkon, s egy egyszerű táncot is megtanultunk. Ritmushangszerekkel ismerkedhettek a gyerekek, mindenki a kezébe vehetett és megszólaltathatott többfajta hangszert is.

Bár ”kívülről” soknak tűnhetett az a 40-45 perc, amit a gyerekek az iskola tornatermében töltöttek a tanító nénikkel, a sokféle feladat, játék, ének és mozgás annyira lekötötte a gyerekek figyelmét, hogy gyorsan eltelt számukra ez az idő. A késő délutáni időpont ellenére a kicsik nagyon lelkesek voltak, végig aktívak voltak, figyeltek, és láthatóan jól érezték magukat.

Ezalatt a szülők sem unatkoztak, őket a Pedagógiai Szakszolgálat munkatársai látták el sok jó tanáccsal, ötlettel a gyerekek fejlesztéséhez.