Óvodások az iskolánkban

Kedves Szülők!

Ezen az oldalon az idei tanévben megvalósult találkozások emlékeit gyűjtjük össze. Felül mindig a legutóbbi foglalkozások cikkeit olvashatják, lejjebb haladva a korábbiakat!
Leljék örömüket gyermekeik felfedező tekinteteikben!

Az Önök hozzájárulásával az eddigi foglalkozásokról szívesen osztunk meg képeket részben itt és több képben a facebook posztjainkban is.

2022. április 7-én volt az utolsó csütörtök, amikor a tanító nénik játékos foglalkozást tartottak a nagycsoportos óvodásoknak.
Mivel közeledik a húsvét, a kicsik a Húsvéti nyuszi birodalmába látogattak el, ahol meghallgatták A pösze nyuszi című mulatságos történetet. A mese alatt ugrálhattak, mozoghattak, de csak akkor, amikor elhangzottak az erre buzdító szavak. A digitális táblán tojások és répák segítségével gyakorolhatták a színeket és a formákat. Ezután következett a nyuszibáb elkészítése, amiben nagy kedvvel vettek részt az ovisok. Ezt követően útra keltünk. Hegyen- völgyön, tengereken, barlangokon keresztül vezetett az út az ejtőernyőhöz amit közös erővel sikerült mozgásra bírni.

Játszva könnyű a német 🙂. Ovisok jártak nálunk. Szokták mondani a “nagyok”, hogy a német nehéz. A kicsiknek bezzeg csukott szemmel és lefordított kártyákkal is ment. Lehet, hogy ebben a kisiskolás életkorban jó az időzítés a német nyelvvel való ismerkedéshez?
 

Március 17-én ismét a tanító nénik és Kriszti néni tartott foglalkozást a leendő elsőseinknek. A délután főszereplői a méhek voltak, felhívva a kicsik figyelmét is a beporzók fontosságára és védelmére.

Először egy méhecskés mesét hallgattak meg a gyerekek. Ezt a méhek hasznáról folyó beszélgetés követett. A digitális táblánál végzett feladatokkal az irányokat gyakorolták, majd megismerkedtek Zümivel, az iskola robotméhecskéjével is. Zümi segítségével a robotika világába is belekóstolhattak egy kicsit az ovisok. Persze a vidám játék, az együtt éneklés, a közös zümmögés sem maradhatott el. Végül a tanító nénik segítségével mindenki elkészíthette a saját kis méhecskéjét is.

A gyerekek kicsit fáradtan, de új élményekkel gazdagodva sétáltak vissza a szüleikhez, akiket a foglalkozás ideje alatt iskolánk egyik intézményvezető-helyettese és fejlesztő pedagógusa avatott be a nálunk folyó mindennapokba.

 

Óvodások látogattak el hozzánk

Sajnos bizonyossá vált, hogy a decemberi foglalkoztatókat személyes találkozásként nem tudjuk megtartani!
Hamarosan tájékoztatjuk Önöket arról, hogy hogyan pótolhatnánk a lehetőséget. Bízunk Benne, hogy a beiratkozást megelőzően még bőven lesz alaklom találkozásokra az iskola falain belül is. Várjuk Önöket és Gyermekeiket!

 

2021. November 18.  Nyelvi foglalkozás   #RokusisLeszek2022 

2021. november 18-án játékos idegen nyelvi foglalkozást tartottunk a leendő elsősöknek.
Az angol órán az ovisok először egy kicsit mozogtak, majd ételek nevét tanulták meg angolul. Egy vicces dalban elénekelték, hogy melyik ételt szeretik és melyiket nem.
A kicsik vidáman, és bátran szólaltak meg, és a foglalkozás végére szüleikkel együtt énekelték a „Do you like broccoli?” című dalt.
A foglalkozás bemutatta a kisgyermekkori nyelvoktatás módszertani lépéseit, melyeket nyelvtanáraink az iskolai oktatás során is használnak. Az oldott légkörben történő közös mozgás, éneklés és gyakorlás során a gyerekek észrevétlenül tanulják az idegen nyelvet.
Jövő hónapban ismét szeretettel várjuk leendő elsőseinket egy újabb, izgalmas, játékos idegen nyelvi foglalkozáson. (Több képpért kattintsanak a Facebook logóra!)

2021. november 11. Márton napja az elsős tanító nénikkel 

2021. november 11-én tartottuk az első foglalkozásunkat leendő elsőseinknek. Márton napja lévén, ehhez kapcsolódtak a játékok, feladatok is.

Először Márton történetét hallgathatták meg a gyerekek, melyet nagy örömünkre sokan már ismertek, így szinte közösen mondtuk a mesét. Ezután képek segítségével sorba rendeztük az eseményeket. Digitális táblán memóriajátékot játszottunk, és együtt szurkoltunk mindenkinek, hogy végre ráleljen a liba, a püspök, a katona és a többi kép párjára. A kézműveskedés is ehhez az ünnephez kapcsolódott. A kis kezek lelkesen válogatták a színes leveleket, virágokat a libás koszorú díszítéséhez.

Mivel a mozgás sem maradhatott el, így közös éneklés kíséretével A Rókusi várba állítottuk a kis lovagokat, „vágtáztunk” a lovainkon, s egy egyszerű táncot is megtanultunk. Ritmushangszerekkel ismerkedhettek a gyerekek, mindenki a kezébe vehetett és megszólaltathatott többfajta hangszert is.

Bár ”kívülről” soknak tűnhetett az a 40-45 perc, amit a gyerekek az iskola tornatermében töltöttek a tanító nénikkel, a sokféle feladat, játék, ének és mozgás annyira lekötötte a gyerekek figyelmét, hogy gyorsan eltelt számukra ez az idő. A késő délutáni időpont ellenére a kicsik nagyon lelkesek voltak, végig aktívak voltak, figyeltek, és láthatóan jól érezték magukat.

Ezalatt a szülők sem unatkoztak, őket a Pedagógiai Szakszolgálat munkatársai látták el sok jó tanáccsal, ötlettel a gyerekek fejlesztéséhez.

 

Kedves Szülők, Támogatók!

A 2021-es adóévre mi családosok, sokan élvezhettük az SZJA visszatérítését, azt viszont nem tudjuk még pontosan, hogyan fog ez hatni a felajánlott 1%-ok nagyságrendűségére. A témával foglalkozó műsorokban már többször elhangzott, hogy mindenképpen rendelkezzünk most is az 1+1%-ról! 
Online ügyfélkapun 1 perc, nekünk 1 % reményt jelent!
https://eszja.nav.gov.hu.
Kattintsanak a képre a bővebb tudnivalókért!