Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra! (KEVE program)

Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra!
(KEVE program)

Iskolánk a 2018/19-es tanévben csatlakozott a a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság által szervezett KEVE  (Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra) programhoz. Akkor a négy első osztályban kezdtük meg az oktatást, a 2019/20-as tanévben csatlakoztak az új elsősök, és felmenő rendszerben szeretnénk az iskola mind a 8 évfolyamán oktatni a közlekedési alapismereteket.  Az órák során a gyerekek megismerkedhetnek a gyalogos, kerékpáros, és a tömegközlekedés alapvető szabályaival, a rendőri karjelzésekkel, megtanulják a legfontosabb közlekedési táblák jelentését, a közlekedési lámpák jelzéseit. Szituációs játékokon, feladatlapokon, színezőkön keresztül gyakorolják, amit már korábban tanultak. Az órák végén a program rendőrségi koordinátora, Vad Róbert rendőr őrnagy, a megyei balesetmegelőzési bizottság titkára segít a tanultak összefoglalásában.

Nagyon hasznosnak tartjuk ezeket az órákat, mivel a szülők többsége autóval hozza-viszi a gyermekeket, így a gyalogos közlekedés szabályaival nagyon kevesen vannak tisztában.

Reméljük, ez a program segít majd abban, hogy a gyermekek figyelmesebben, biztonságosabban közlekedjenek az utcán, s talán még a szüleiket is figyelmeztetik egy-egy közlekedési helyzetben.

Az alábbiakban néhány Keve óráról olvashatnak beszámolót.

2020. februárjában a biztonságos kerékpáros és gyalogos közlekedés érdekében okosodtunk:

Ez a hét sem múlt el KEVE órák nélkül! A Rókusi Általános Iskolában 2020. február 24-én tanultak a gyerekek a gyalogos…

Közzétette: Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság – 2020. február 28., péntek

Ma a Rókusi Általános Iskolában volt KEVE óra. A 2/b-ben és a 2/c-ben a legalapvetőbb közlekedési szabályokat ismételtük…

Közzétette: Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság – 2020. február 19., szerda

Közzétette: Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság – 2020. február 20., csütörtök

2020. januárjában tornacsarnokunk új burkolatán teszteltük az ügyességünk:

KEVE óra elsősöknek

A program szegedi megvalósulásáról bővebben a rendőrség honlapján olvashatnak: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/zsaru-magazin/jatekos-formaban-oktatnak#2