ÖKOsan az újrahasznosítás jegyében

Március 6-án a Nemzetközi energiatakarékossági világnapról emlékezünk meg. Ehhez kapcsolódtunk a héten azzal, hogy Öko hetet tartottunk iskolánkban napköziseinknek.

Több feladatot kaptak tanulóink. A legfontosabb a környezetbarát szemlélettel való megismerkedés volt, különböző játékos feladatok teljesítése keretében.

Készítettünk szelektív hulladékgyűjtőket kartondobozokból: kéket a papír szemétnek, és sárgát a műanyag szemeteknek, kidíszítve, melyikbe mit lehet dobni, és felvilágosítva a szelektív hulladékgyűjtés jelentőségéről, folyamatáról.

Készítettünk Napraforgókat, elmagyarázva és szemléltetve a Nap hőenergiáját, és hasznosítását.

Az egész hetes feladat a szülőket is bevonta a készülődésbe, hulladékból lehetett otthon műalkotásokat készíteni: emberi alakzatokat, képeket, tárgyakat…
Földszinti folyosónk ismét látványos kiállítás színhelye lett.

Díjazásban részesültek
Patton Ármin 1.b,
Biacsi Nóra 1.b és
Linzenbold Zalán 2.a
tanulóink munkái, de minden résztvevőnek köszönjük az elkészített tárgyakat és gratulálunk lelkesedésükhöz!

A hét záró része a hulladékból készített játékok voltak, amiket mindenki ki is próbálhatott közös udvari játék keretében.  Mindenféle játék megjelent: malom, célbadobós, társasjáték, cipőfűzés, találd ki, tekebábu, …

Fotóink mesélnek a hét eseményeiről! Kattintsanak az alábbi hivatkozásnál a jobb felső sarokban található F betűre. A képek regisztráció nélkül is láthatóak.