Rókusis családok a zene szeretetében

Iskolánk már 66 éve büszkélkedhet emelt szintű ének-zene oktatással. Ennyi év után már számos család mondhatja magáról, hogy második, harmadik generációjuknak is a zene élményt adó, felemelő útját választották. Terveinkben szerepelt több családot megszólaltatni rókusis éveikről a tavasz folyamán.  A járvány miatt azonban ez is csak az online térben történhetett meg. Örömünket leltük a családok áltat elküldött felvételekben, gondolatokban. Megosztjuk most ezeket Önökkel is.

Tanács Gréti (8.a) és Tanács Nóra (2.a) anyukájukkal mesélnek nekünk arról, mit is jelent számukra a zene, milyen plusz élményekkel, barátságokkal, utazási élményekkel gazdagodnak a zene által.

Szalma Boglárka (4.a) és Boróka (2.a) szülei a zene sokoldalú fejlesztő hatását emelik ki: a zene nem csak az érzelmi intelligencia, szociális-és kommunikációs készségek, tanulási képességek fejlesztése terén jelent nekik sokat. A trombitán játszó édesapa a zene közösségépítő erejét, a rendszerre, fegyelemre nevelő hatását még ennél is fontosabbnak tartja.

Terveinkben volt, hogy összeszámoljuk és egyeztetünk a Horváth családdal, hányan tanultak már közülük iskolánkban :-). Egykori rókusis szülőként íratták, íratják hozzánk gyermekeiket.  Szügyi Boglárka (5.a) és Hajnalka (2.a) anyukája, Horváth Gabriella nem is olyan régen testvéreivel együtt szintén iskolánk ének tagozatos tanulója volt. Most négy mosolygós, nyugodt gyermekkel maguk mellett talán nem is kellenek a szavak, hogy meggyőzzenek minket: a zene fegyelemre és egymásra figyelésre nevel. Fogadják szeretettel az általuk küldött gondolatokat!

Köszönjük valamennyi itt bemutatkozó családnak, hogy eljuttatták hozzánk felvételeiket!
Természetesen, ha érkeznek újabb gondolatok, azokat is szívesen megosztjuk :-)!

A nyelveket is szeretjük :-), nem hagyhattuk ki! Kattintsanak a nagyobb nézetért!