Van iható vizünk – ballonból

A Rókusiban az ivóvíz fogyasztásra nem alkalmas. Ezzel kapcsolatban a Szegedi Tankerületi Központ az alábbi közleményt adta ki 2019. április 25-én:

“A Szegedi Tankerületi Központ kérte a víz hatósági mintavételezését, valamint annak bevizsgálását a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztálytól. A vizsgálat eredményéről a tegnapi napon az a tájékoztatás érkezett, hogy két intézményben az ivóvíz fogyasztásra nem alkalmas. Azonnali intézkedés során a tankerületi központ az érintett intézményekben megfelelő mennyiségű biztonságos ivóvizet helyezett ki, amely szükség szerinti ideig elérhető lesz, továbbá kérte az illetékes hatóságtól, hogy a település többi iskolájában is vizsgálják meg a vízminőséget. A szennyezés műszaki okainak megállapítása folyamatban van, ezt követően lehet megoldási ütemtervet készíteni.”

Mi a Szülőktől azt kérjük, hogy gyermekeik hozzanak tölthető kulacsot, vagy poharat magukkal. Hiszen a ballonokból csak úgy tudnak inni. Az ebédlőben a gyerekek az eddigi megszokott módon a kancsókból töltenek vizet, de a kancsókban is már a tiszta ballonos víz van! Bízunk a megértésükben és türelmüket köszönjük!