Tanévkezdő támogatás

Kedves Szülők! A bizonyítványosztáskor borítékban kézhez kapták a Polgármester levelét, melyben az új tanévre igényelhető 10.000 forintos támogatásról tájékoztatják Önöket. Kérjük, ne tegyék el ezt nagyon mélyre, küldjék vissza minél hamarabb, amennyiben szeretnék, hogy szeptemberre meg is érkezzen a támogatás! Az összes iskolás adatainak feldolgozása valószínűleg hosszabb időt igénylő munka, segítsük az ügyintézők munkáját! Az egyik, a Polgármesteri Hivatalban dolgozó rókusis anyukától kaptunk némi plusz infót, íme összefoglalva:

1) Fontos, hogy csak az a szegedi állandó lakóhellyel rendelkező jogosult, akinek ősztől 1-8. évfolyamos lesz a gyermeke.

2) Akinek több jogosult gyermek van az 1 nyomtatványon adja be mindet, ne külön-külön kérelemként.

3) Kétféle úton nyújtható be: ha papír alapon, akkor a Polg. Hiv. Humán Közszolgáltatási Iroda ügyfélszolgálatán kell leadni, ahol nem kell sorba állni, hanem a kihelyezett dobozba bedobni!

4) Elektronikus úton is beadható akkor, ha van érvényes ügyfélkapus regisztrációja valakinek. Kb. 5 perc alatt megvan a kitöltés. szegedvaros.hu oldalon rámenni az állampolgári oldalra (rózsaszínű fejecskés kép), majd fent megjelenik a piros hirdetés az új támogatásról. Erre kell klikkelni és a folytatás egyértelmű lesz. Fontos, hogy e-mailen nem tudják elfogadni a kérelmeket!

5) Taj számokat kötelező megadni pontosan, mert anélkül nem tudják rögzíteni az adatokat. Érdemes folyószámlára utalást választani!

6) Minél hamarabb próbálják elintézni, ne hagyják nyár végére!