Alapítvány

Amennyiben felajánlaná nekünk adója 1%-át, kattintson a képre a elektronikus rendelkezés linkjéért vagy papíralapú rendelkezéshez szükséges tudnivalókért!

 

Húsz éve, hogy a Rókusi Általános Iskola akkori igazgatójának, Kókai Gyulának kezdeményezésére és két alapító szülő Dr Óvári Judit és Dr Varga Péter önzetlen hozzájárulásának köszönhetően létrejött A Rókusi Iskola a Klebelsbergi Hagyományokért Alapítvány. Nagy megtiszteltetésként fogadtuk akkor, hogy Klebelsberg kultuszminiszter nevének viseléséhez a jogörökös unoka, Klebelsberg Éva is hozzájárult. A név azóta is kötelez minket: alapítványunk legfőbb célja a kultúra támogatása, a fejlődéshez szükséges  eszközök, lehetőségek biztosítása valamennyi diákunk számára.
A 2001-ben induló Alapítvány kuratóriumi tagjai: Kószó Gabriella kuratóriumi elnök, valamint Lakatosné Pék Klára és Herédiné Szűcs Ildikó voltak, valamennyien a tantestület tagjai. 2021-ben Kószó Gabriella a kuratórium tagjaival ezennel szeretné kifejezni a Támogató Szülők, egykori Diákok felé köszönetét:

Köszönet a 20 évi alapítványi munkáért és a Szülőknek a 20 évnyi támogatásért!

A 2001-ben keltezett és 2021. márciusában a tisztségmegújítást rögzítő Alapító Okiratban megfogalmazott célok továbbra is változatlanok:

  • a tehetséges tanulók támogatása (versenyek szervezése, támogatása, a kiemelkedő tanulmányi vagy sport és egyéb teljesítmény jutalmazása)
  • a rászoruló tanulók támogatása (tanulmányi kirándulásokon, iskolai programokon való részvételének biztosítása)
  • az ismeretterjesztéshez szükséges szakmai felszereltség javítása (infokommunikációs és egyéb oktatást segítő eszközök vagy alkalmazások használatának támogatása)
  • az iskolai környezet szebb, élhetőbb, barátságosabb kialakítása
  • a szabadidő hasznos eltöltésének támogatása eszközbeszerzés és közösségépítő programok támogatása révén

Az alapítvány az eddigi 21 éve alatt mindvégig stabilan működött. A kezdetben még jellemző szponzori támogatások azonban jelenleg már kevésbé népszerűek, ezért mára leginkább csak a felajánlott SZJA 1%-a maradt bevételi forrásként. Reméljük, hogy Alapítványunk még sok-sok éven át képes lesz olyan kiegészítő forrást nyújtani, mely hatékonyan hozzájárul a rókusis gyerekek tanulmányi és szabadidős lehetőségeinek javításához! Mi minden erőnkkel azon leszünk, hogy legjobb tudásunk szerint e célokat támogassuk!
Ehhez fogadjuk köszönettel a felajánlott 1%-aikat!

Szeged, 2021. április 18.

Tisztelettel:
Gyuris Annamária
kuratóriumi elnök
Teleki Zsuzsanna és Berényiné Ale Krisztina kuratóriumi tagok

A RÓKUSI ISKOLA A KLEBELSBERGI
HAGYOMÁNYOKÉRT ALAPÍTVÁNY
6724 Szeged, Kossuth L. sgt. 37.
Adószám: 18467712-1-06
Bankszámlaszám: 10402805-28030694- 00000000
alapitvany@rokusi.hu