Nyolcvankilenc kis elsőst köszöntöttünk!

Várni kellett rá, tudjuk…De annál nagyobb szeretettel készült az elsős rókusis gyermekeket nevelő Családoknak!
Köszönjük mindenkinek a türelmét!
2020. szeptember 1-je különleges nap volt sokunknak: megszeppent elsősöknek, a várakozással teli tanítóknak, a műsorral készülő ünneplőbe öltözött 4.c-seknek és nem utolsó sorban a kedves Szülőknek, akik gyermekeiket ezen a szeptember 1-jén csupán a teremajtóig kísérhették. Sajnálattal kellett Önökkel tudatni, hogy a kialakult járványveszély miatt a Szülők nem láthatják élőben gyermekeik fogadalomtételét, első beszélgetéseiket a tanítóval, osztálytársakkal.
Tanítóitok viszont a napról sok-sok fotót készítettek, sőt egy kis filmösszevágást is. Fogadják ezeket szeretettel!
Idézzenek fel a képek szép emlékeket, adjanak a családoknak beszélgetős-felidézős perceket az ünnepi köszöntésről, fogadalomtételről, elsősök első iskolás szavalatairól, az első baráti beszélgetések izgalmairól, a Katica pettyeinek visszaszerzéséről, a játékról a Hétmérföldes csizmában. Kedves kis elsősök! Meséljetek Szüleiteknek!
Kívánjuk, hogy az ifjú Rókusisok érezzék magukat nagyon jól iskolánkban, ügyesedjenek, gyarapodjanak tudásban, barátságokban! Szüleikben pedig napról napra erősödhessen az érzés, jó helyen van gyermekük!
Boldog Rókusis éveket kívánunk!

2020. szeptember 1. Nyolcvankilenc kis elsőst köszöntöttünk

Régi adósságunkat törlesztjük…Várni kellett rá, tudjuk…De annál nagyobb szeretettel készült az elsős rókusis gyermekeket nevelő Családoknak!Köszönjük mindenkinek a türelmét!2020. szeptember 1-je különleges nap volt sokunknak: megszeppent elsősöknek, a várakozással teli tanítóknak, a műsorral készülő ünneplőbe öltözött 4.c-seknek és nem utolsó sorban a kedves Szülőknek, akik gyermekeiket ezen a szeptember 1-jén csupán a teremajtóig kísérhették. Sajnálattal kellett Önökkel tudatni, hogy a kialakult járványveszély miatt a Szülők nem láthatják élőben gyermekeik fogadalomtételét, első beszélgetéseiket a tanítóval, osztálytársakkal. Tanítóitok viszont a napról sok-sok fotót készítettek, sőt egy kis filmösszevágást is. Fogadják ezeket szeretettel!Idézzenek fel a képek szép emlékeket, adjanak a családoknak beszélgetős-felidézős perceket az ünnepi köszöntésről, fogadalomtételről, elsősök első iskolás szavalatairól, az első baráti beszélgetések izgalmairól, a Katica pettyeinek visszaszerzéséről, a játékról a Hétmérföldes csizmában. Kedves kis elsősök! Meséljetek Szüleiteknek!Kívánjuk, hogy az ifjú Rókusisok érezzék magukat nagyon jól iskolánkban, ügyesedjenek, gyarapodjanak tudásban, barátságokban! Szüleikben pedig napról napra erősödhessen az érzés, jó helyen van gyermekük!Boldog Rókusis éveket kívánunk!

Közzétette: Rókusi Általános Iskola – 2020. október 11., vasárnap

(Amennyiben gond lenne a lejátszással, a videó az iskola Google Drive-járól is elérhető:
https://drive.google.com/file/d/1EaOGpCpmImyjsnqeZDmo9qboyKnw2VMq/view?usp=sharing)

Képek itt tekinthetők meg:

Közzétette: Rókusi Általános Iskola – 2020. október 11., vasárnap

 

Korábban írtuk:

 

Kedves Szülők!

Szeptember 1. egy különleges, egyszeri nap lesz 89 leendő elsős rókusis kisdiák életében. Igyekszünk őket úgy fogadni, hogy örömmel emlékezzenek ezekre a pillanatokra. Ezen a napon az iskolarádiós tanévnyitó után kizárólag az ő évfolyamukat egy rövid élőszavas köszöntéssel és interaktív játékos tanévnyitóval várjuk a Tornacsarnokban. A korábbi években ez az esemény az elsős szülők számára nyilvános volt. A jelen helyzetben úgy döntöttünk, mindet megteszünk azért, hogy iskolánkban a hagyományos oktatás a lehető legtovább folytatódhasson, legszerencsésebb esetben ne is kelljen áttérnünk a digitális tanrendre. E cél érdekében hoztuk a döntést: a idei tanévben az elsősök tanévnyitója zártkörű lesz. A Szülők (és kizárólag az első osztályos gyerekek szülei!) az osztályterem ajtajáig kísérhetik gyermekeiket. Kisdiákonként EGY hozzátartozó, aki számára kötelező a maszk viselete az épületben! Az elsősök köszöntéséről felvételt készítünk, amelyet később a honlapon megosztunk Önökkel.

A 2-4. osztályosok valamint a felsősök szüleit tisztelettel kérjük, hogy az iskola kapuján kívül búcsúzzanak el gyermeküktől!

Példamutató magatartásukban bízva, kérjük a szülőket, hogy az iskola épülete előtt ne csoportosuljanak!

Az elsős gyermekeket, kérjük, öltöztessék ünneplőbe, de a kényelem érdekében, minden kisdiák hozzon magával váltóruhát és tornacipőt!
Ebéd után, 12:30-tól a gyerekeket haza lehet vinni. Kérjük az üzenőjükben jelezzék, hogy mikor engedjük ki gyermeküket a portára! Hogy délelőtt a gyerekre tudjunk figyelni, ezért azok a szülők, akik online íratták be gyermeküket a délutáni 17 órakor kezdődő szülői értekezletre hozzák magukkal az eredeti, valamint amennyiben tudják a következők fénymásolatát:

  • gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolványt
  • a gyermek nevére kiállított TAJ kártyát
  • a gyermek nevére kiállított, lakcímet igazoló hatósági igazolványt
  • amennyiben bármilyen szakértői, vagy szakértői előzetes vizsgálati eredménnyel, rendelkezik gyermekük (SNI, BTMN, stb.) az arról szóló hivatalos dokumentáció fénymásolatát

Továbbá, amennyiben lehetőségük van rá, töltsék le és kitöltve hozzák be: (a dokumentumok egy kattintással letölthetőek)

Az együttnevelési nyilatkozatot, melyet mindkét szülő írjon alá. Abban az esetben, ha a szülők közül csak az egyik szülő neveli gyermeküket, szükséges az erről szóló hivatalos bírósági végzés fénymásolata is.

nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról

valamint, akik még csak szóban nyilatkozott az Etika Hit és erkölcstan tanulásáról

Kedves Szülők! Bízunk a megértésükben és rókusis közösségünk példamutató magatartásában! Számítunk Önökre, várjuk Gyermekeiket 😊!
Köszönettel, a Vezetőség