A gyermekek átadása, hazaengedése 16 órától

Kedves Szülők!
Igyekszünk rugalmasabbá tenni a gyermekek átadását 16 órától!
Ahogyan Önök, úgy mi tanárok is nehezítésnek érzékeltük, hogy 16 órakor a korábbiakkal ellentétben nem jöhetnek be az iskolába gyermekükért. A járványügyi intézkedések betartása viszont továbbra is elsődleges és kötelező, ezért a 4 órás tömeg elkerülése érdekében a következőket próbálnánk meg:
– 4 órakor csak azt a gyermeket engedjük a portára, akinek be van írva, hogy egyedül távozhat. Ezek a gyerekek a kapun önállóan kimehetnek!
– A többi kisdiákkal (akikért 16 óra körül vagy az után érkeznek) jó idő esetén az udvaron, rossz időben a földszinti termekben tartózkodunk, és csak akkor küldjük a portára őket, mikor a szülő a gyermek nevét a portára leadva jelez, hogy ténylegesen megérkezett!
– Hogy mi (portás és tanárok) biztosan ne felejtsük el, hogy kit kell a portára engednünk, laminált „kiléptető kártyát” készítünk, melyen a gyermek neve és osztálya szerepel. Amikor Önök megérkeznek, kérjük, hogy ezt a kártyát (ha otthon maradt, egy cetlit a gyermek nevével, osztályával) adják oda a portásnak, aki kisdiák segítőivel az adott osztályt felügyelő pedagógusnak továbbítja azt. A tanár ez alapján tudja, hogy valóban megérkeztek a gyermekért és a kártyát a gyermek kezébe adva engedi őt a portára. (Így nem fordulhat elő az, hogy a portásunk és tanáraink valamelyik kisdiákot elfelejti küldeni, hiszen addig az ő névkártyájuk a kezünkben van.)
Bízunk benne, hogy a fentiek kicsit segítik a gyorsabb hazaengedést, és kevésbé lesz érzékelhető a bejáratnál a tömeges várakozás a 16 óra körüli időszakban!
Köszönjük a türelmüket, együttműködésüket!