@rokusi.hu – Intézményi e-mail címek diákoknak

Kedves Szülők!
A Rókusi Általános Iskola használatba vette az intézményeknek biztosított G Suite for Education alkalmazást, mely segíti a digitális tanrendben megvalósuló oktató-nevelő munkát. A Google Classromok kialakításának lehetőségeként minden tanulónknak létrehoztunk egy iskolai gmail fiókot azzal a céllal, hogy az esetleges ideiglenes digitális munkarend mellett is magas színvonalon biztosítsuk gyermekének a zavartalan tanulás lehetőségét.
Önökhöz az osztályfőnökök hamarosan eljuttatják a létrehozott e-mail címeket a gyerekek ideiglenes jelszavával. A gyermekek az iskolai G Suite fiókjukat az első belépéssel aktiválják. Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Google számára a fiókok létrehozásához CSAK a következő adatokat bocsátottuk rendelkezésre: a gyermek neve, iskolája, osztálya valamint biztosítottunk számukra egy ideiglenes jelszót. Más adatot nem kért a rendszer. (Amennyiben a továbbiakban a Google felajánlja másodlagos e-mail cím vagy telefonszám megadásának lehetőségét a biztonságos bejelentkezéshez, azt nem az iskola kéri, és nem is szükséges vele élni.)
Az így létrejött intézményi fiókok védik a kiskorúakat, reklámcélra a Google nem használhatja a gyermekek adatait, és csak alap Google szolgáltatásokat engedélyeznek. A YouTube videómegosztást egyenlőre nem engedélyezzük, és minden más szolgáltatásban is törekszünk tiltani az oktatás érdekeit közvetlenül nem szolgáló alkalmazásokat. E-maileket más szolgáltatókon keresztül is fogadhatnak és küldhetnek (nem csak @rokusi.hu címekkel lehetnek e-mail kapcsolatban), viszont a Classroom csoportokhoz, chat és Meet konferenciabeszélgetésekhez csak @rokusi.hu-s fiókkal lehet kapcsolódni!
A biztosított iskolai e-mail címeket és hozzájuk tartozó tárhelyeket rókusis tanulmányaik végéig használhatják a diákjaink. A G Suite Google Classroomok használata a tavasszal megismertekkel egyező, néhány ponton több lehetőséget biztosít.
Az egységes digitális lehetőség biztosítása mellett Önökkel együtt mi is azt reméljük, hogy ebben a tanévben leginkább a személyes jelenlét útján taníthatunk!