Módosult a Rókusi Általános Iskola járványügyi eljárásrendje

Változott a járványügyi szabályzat, mely értelmében minden közösségi térben, így az udvaron is kötelező a maszk használata.

2020-21-es tanév

  • Az iskolába csak láztalan, az új típusú koronavírus megbetegedés tüneteit (köhögés, orrdugulás, orrfolyás, fáradtságérzet, hasmenés, íz- és szaglásvesztés) NEM mutató tanuló, nevelő és egyéb iskolai dolgozó jöhet.
    Kérjük a szülőket fokozottan figyeljenek arra, hogy csak akkor induljon iskolába gyermekük, ha teljesen tünetmentes. Ha bármilyen tünetet észlelnek, forduljanak telefonon a házi orvoshoz!
    Az iskolába belépéskor a tanulók testhőmérsékletét alkalomszerűen ellenőrizzük érintésmentes lázmérővel.
  • Ha a tanulón az iskolában észlelünk betegségre utaló tüneteket, őt a közösségből elkülönítjük, majd a szülőt értesítjük, akinek a lehető legrövidebb időn belül kell elvinni gyermekét az intézményből.
  • Betegségből gyógyult tanulónak a visszaérkezés napján be kell mutatnia a házi orvos igazolását arról, hogy közösségbe mehet. Az igazolás hiányában a tanulót nem tudjuk fogadni. (Vagy a szülőnek haza kell őt vinnie, vagy el kell hoznia a házi orvos igazolását.)
  • Felnőtt (szülő, vendég, karbantartást/javítást végző munkás) csak engedéllyel léphet az iskola területére a porta előtt elhelyezett kézfertőtlenítő használata után, az arcot takaró maszkban, melyet az iskolában tartózkodása alatt végig viselnie szükséges.
  • Az iskola magas tanulói létszáma és a tantermek viszonylag kis mérete miatt a maszk viselése minden diáknak tanítási órákon is javasolt, de a folyosókon, az ebédlő előtti sorálláskor és kisebb zárt közösségi terekben és az iskola udvaron kötelező!
  • A tanórák között a tantermeket szellőztetjük, fertőtlenítjük, de az ablakokat lehetőség szerint a tanítási órákon is nyitva tarjuk, ezért kérjük, a tanulók olyan öltözékben jöjjenek (melegebb ruha), hogy a hűvösebb terem hőmérsékletet elviseljék!
  • A fennálló helyzetre tekintettel a szülőkkel való kapcsolattartásban az elektronikus megoldásokat részesítjük előnyben!
  • Kérjük a szülőket, hogy reggel, érkezéskor csak az iskola kapuig kísérjék gyermeküket!
  • Felhívjuk a szülők és tanulók figyelmét is arra, hogy az iskola épülete előtt ne tartózkodjanak csoportosan és lehetőleg tartsák egymástól a javasolt 1,5 méteres távolságot!
  • Az intézményre vonatkozó intézkedéseket a mindig aktuális járványügyi helyzethez igazítjuk.

 

Szeged, 2020. augusztus 31.

A maszk viseléséről szóló szabály módosult, 2021. január 12- től érvényes.