Köszönet a 20 évi alapítványi munkáért és a Szülőknek a 20 évnyi támogatásért!

Kedves Szülők!

Szeretném tájékoztatni önöket, a Rókusi Iskola a Klebelsbergi Hagyományokért Alapítvány személyi változásairól.
2001. február 16-án emelték jogerőre az iskola alapítványát. Alapítók: Dr. Óvári Judit és Dr. Varga Péter. Időközben 2014. október 7-én megkaptuk a közhasznú alapítvány címet.

Szinte hihetetlen, hogy már 20 éve képviseltük a klebelsbergi hagyományokat Lakatosné Pék Klára és Herédiné Szűcs Ildikó tanárnőkkel, kedves kollégáimmal.

Rövidem idézem a szervezet célját:

„Az alapítvány a Klebelsberg Kunó népiskola programja jeles állomásaként (ötezredik népiskolai egység) 1930. október 25-én átadott szegedi Rókusi Iskola, amely azóta is folyamatosan alapfokú oktatási létesítményként működik, jelenleg a Rókusi 1.sz Általános Iskola, az intézmény tanuló ifjúságának és családjainak, szegedi Öreg-Rókus városrész lakosságának kíván lehetőséget biztosítani a klebelsbergi örökség szellemiség és hagyományok megőrzésében, méltó folytatásában, a városrész múltjának és jelenének megismeréséhez, az itt élők közéleti tevékenységének javításához, s kulturális és a hagyományőrző rendezvényekbe való bekapcsolódásukhoz, ismereteik bővítéséhez, új ismeretek és közösségi élmények révén érzelmi kötődéseik javításához.”

A hosszú évek alatt megpróbáltuk ezeket az irányelveket szemmel tartani, követni. A személyi változásra az én nyugdíjba vonulásom adott okot. Mindhárman úgy gondoltuk, hogy a legcélravezetőbb megoldás, ha mindnyájan egyszerre mondunk le, és az új vezetők együtt veszik át a feladatot.

Ebből az alkalomból szeretném megköszönni minden tanulónak, (jelenlegi és volt diáknak) minden szülőnek, (jelenlegi és volt szülőnek), és minden támogatónknak, akik bármilyen formában segítették az alapítványt és ezzel a mi munkánkat is.

Például-

– A 26 rókusi bál szervezését, lebonyolítását.

– A rászoruló tanulóink megsegítéséhez szervezett gyűjtéseket, felajánlásokat.

– A Gyöngyök és gyémántok vetélkedő sorozat támogatását.

– Egyéb rendezvények támogatását.

– A személyi jövedelemadójuk 1 százalékával történő támogatást, ami az alapítvány forrásának 90%-át adja. A szervezet e nélkül nem tudna működi. Még egyszer köszönet!

Ezennel hivatalosan lemondunk az alapítványban betöltött tisztségeinkről. Átadjuk fiatalabb kollégáinknak a feladatokat. Az elnöki tisztséget betöltő Gyuris Annamáriának, és a két kuratóriumi tagnak Berényiné Ale Krisztinának és Teleki Zsuzsannának.

Munkájukhoz sok sikert, kitartást és jó egészséget kívánunk! Őrizzék ezentúl ők a klebelsbergi hagyományokat!

Tisztelettel:

Kószó Gabriella, Lakatosné Pék Klára, Herédiné Szűcs Ildikó

Kattintsanak a nagyobb nézetért!