Nyílt órák mindenkinek!

Kedves Szülők!
Ezen az oldalon keresztül mindannyiuk számára egyenlő eséllyel szeretnénk elérhetővé tenni, hogy betekinthessenek tanítóink munkájába. Védettségi igazolvánnyal vagy a nélkül, makk egészségesen vagy épp karanténban, fogadják szeretettel elsőként Berényiné Ale Krisztina tanárnő énekórájáról készült kisfilmünket! Kövessék oldalunkat, mire visszakattintanak, már az elsős tanító nénik is bemutatkoznak! Addig is énekeljenek velünk!
                         
Bemutatkoznak a 2022/23-as tanév leendő elsős tanító nénijei!
Nevük előtt a leendő osztályaikkal,

nyílt óráikat jelenlegi 4. osztályos tanítványaik körében tartják.
 1.a  Hódossyné Pertics Erzsébet tanító néni nyelvtanórán összefoglalja a gyerekekkel, mit tanultak a szófajokról, melléknevekről, rokon értelmű szavakról. A gyerekek versenyeznek párokban, dolgoznak csoportokban, láthatjuk, hogyan lehet megmozgatni őket egy „szaladgálós-diktálós-tollbamondással”.  Aki végig velünk marad, bizony rossz tulajdonságait is eltüntetheti a „Tündérzsákban”. (Már, ha van mit beledobni ;-).)
                         
1.b Nagy Zsuzsanna matematikaórával mutatkozik be. Terítéken a nélkülözhetetlen alapműveletek és síkidomok. Ez még nem a nyolcadikos felvételi, tegyük próbára bátran tudásunkat :-)!  A feladattípusok kiválóan alkalmasak arra, hogy a gyerekek figyelmét végig éberen tartsák. Nem csupán Zsuzsa nénire figyelnek, egymásra még inkább, hiszen többnyire csoportban dolgoznak. Eredményesen!  Köszönhető ez annak is, hogy tanító nénijük a feladatokat mindig a játék nyelvén fogalmazza meg: „Mire gondoltam…?”, „Kinél van a …?”, „Ki vagyok én…?”.  Könnyen megy így a „mennyi-az-annyi…”.
                        
1.c  Schädtné Simon Andrea környezetórán foglalja össze tanítványaival, mit tanultak Magyarország      fővárosáról. Az órán jól ismert társasjátékok is megjelennek: láthatjuk a  „Mondj három …” játék jól ismert időmérő spirálját. Részesei lehetünk annak, hogyan ellenőrzik a diákok egymásnak tanulásuk hatékonyságát tanulókártyáik segítségével. Dolgoznak párokban, dolgoznak csoportban. És van, hogy frontálisan, de ilyenkor is mindenki egyszerre ad számot tudásáról, egyszerre emelik magasba döntésüknek megfelelően tárcsájukat: Pest vagy Buda?  Nem maradhat el egy kis digitális „okosodás” sem: Andi néni Learning App-es memória feladattal készült. A testmozgás minden órán jót tesz, serkenti a vérkeringést, felfrissíti a gondolkodás. Andi nénivel így kezdődik és így is zárul az óra.

                      

Nyelvtanárból a mi iskolánk szép számmal rendelkezik, a nyolc tanár néni egyenkénti bemutatkozása helyett, most fogadjanak egy német- és egy angolóra részletet, valamint egy kisfilmet, amelyen a tavalyi nyolcadikosainkat „csíptük el”, amint középiskolai tapasztalataikról véletlenül éppen németül beszélgetnek ?. Szeretettel küldjük bepillantásra a tavalyi nyelvi hetünk egy összevágását is, amely csupán egyike a kedvelt nyelvi rendezvényeinknek.
Nagy öröm számunkra, hogy hatodik osztálytól szakköri keretek között azok is megszólalhatnak angolul, akik addig németet tanultak. Az ingyenes szakköri lehetőség fordítva is áll, aki angolul kezdett tanulni, az az angol mellett németet is tanulhat heti két órában ingyen az iskolai falain belül.