Óvodások látogattak el hozzánk


Múlt hét szombaton az óvodások és szüleik vették birtokba iskolánkat a földszinttől a második emeletig.

Nagy örömmel készültünk és díszítettük fel a tornacsarnok falait az alsós tanulóink munkáival. Helyet kapott a falon felsős diákjaink néhány gondolata is arról, hogy miért is jó RÓKUSISNAK lenni.

Rövid regisztráció és ismerkedés után a tanító nénik vezetésével elindultak a leendő elsősök felfedezni a főépületet.

A földszinten énekes-zenés foglalkozáson szüleikkel együtt perdültek táncra a gyerekek.

Az első emeleti biológia teremben kipróbálhatták, hogyan készíthetnek otthon is megtalálható dolgokból lávalámpát, majd testközelből is megcsodálhatták iskolánk néhány madarát.

A második emeleten a matematika és fizika csodái várták a kis vendégeinket. Kígyót táncoltattak, poháron zenéltek és vízen nyíló papírvirágokat figyeltek meg.

A német foglalkozáson képeken a mosolygós Papa, Mama, Opa, Oma, Baby szavak, hol fejjel lefelé, hol háttal megfordítva, hol „hangsebességgel” suhanva igyekeztek nehezíteni a gyerekek dolgát. Az ovisokon azonban nem lehetett kifogni, a 10 perc bőven elegendő volt, hogy német családját mindenki megtanulja. Jöhetett a HeadBenz játék, és jutott idő a dalos, zenés cápa családra is.

Természetesen a megérdemelt jutalom sem maradhatott el. Mindenki kedve szerint választhatott egy-egy matricát a különböző helyszíneken.

Visszatérve a tornacsarnokba jelenlegi elsős torna szakkörös diákjaink tartottak egy rövid bemutatót az ovisoknak. A nap végén a mozgásé volt a főszerep. Kis bemelegítés után a gyerekek labdával szlalomoztak, akadályok felett ugrottak, bújtak át, majd célba dobtak.

Egész napi kitartó munkájukkal kiérdemelték az elismerő tapsot a szüleiktől és iskolánk tanáraitól.

Szombaton készült képek arról tanúskodnak, hogy milyen jól érezték magukat nálunk a gyerekek.

A képek megtekinthetők az alábbi albumban a jobb felső sarokban a Facebook logóra kattintva. (Nem szükséges fb bejelentkezés)