XXVI. Rókusi Bál – nyolcadikosok táncoltak szüleiknek, szüleikkel

 

Április 23-án a Kék Csillag Étteremben ünnepeltünk! 83 nyolcadikos gyermek és mindegy 260 meghívott hozzátartozó töltött el együtt egy hangulatos estét.
25 éven át ápolta az alapítvány korábban is a szép hagyományt, hogy az iskolánkban népráncot is tanuló nyolcadikos osztályaink egy-egy báli táncbemutatóval ünnepélyesen készítsék elő a nálunk töltött éveik zárását. Két év egészségügyi rendezvénykorlátozás után szülők, gyerekek nagy szükségét érezték, hogy együtt bálozhassanak, vacsora, tánc és baráti társaságuk körében.

Tamás Ildikó  iskolánk tánctanára. A bál nyitásaként látott, az osztályok egyéniségéhez illeszkedő táncok tanítását neki köszönjük! Büszkék vagyunk nyolcadikosainkra, akik a felvételi szorgos évében még arra is szántak időt, hogy minden második héten a kora reggeli órákban egy-egy táncórával kezdjék a napot.

A 8.a-s énekes osztály (osztályfőnökük Nagyné Tóth Andrea tanárnő) keringőt táncolt, kicsit másképp. A többségében lány osztálynak line dance formációban country waltz koreográfia készült, pontosságuk, együtt mozgásuk különös élményt adott.

Az A-sokról a fotókat készítette: Ruszné Rácz Ildikó és Komócsin László. Ide kattintva érhetők el.

A 8.b osztály táncát (o.fő: Bánfalvi Csaba tanár úr) a jókedv, lelkesedés, játékosság inspirálta. A jive-ot magabiztosan, akrobatikus elemekkel gazdagítva táncolták.

A B-sekről fotók ide kattinva érhetők el (Ruszné Rácz Ildikó és Komócsin László képei)

A 8. c osztályt 6 táncospár képviselte. Kitartóan, örömmel jártak a próbákra, és remek cha-cha koreográfiát állítottak össze. Osztályfőnökük Guba Pál tanár úr.

A C-sekről fotók ide kattinva érhetők el (Ruszné Rácz Ildikó és Komócsin László)

Szendrei Bogi és Süli Levente az Agóra Tökmag csoportjának 8.a-s néptáncosai Erdélybe kalauzoltak bennünket, magyarpalatkai táncukkal kedveskedtek a közönségnek.

Marosiné Köntés Ibolya intézményvezető asszony köszöntő szavai után a bált a 8. e osztály nyitotta meg bécsi keringővel, és igen nagy létszámban, 15 párral készültek erre az alkalomra. Osztályfőnökük Degovicsné Duma Marianna tanárnő.
Elegáns táncukkal egy nagyon szép estét nyitottak számukra. Őket követve a parketten büszke szülők – anyukák, apukák vitték tánca gyermekeiket, majd a vacsoráig és azt követően is tomboló vidám fiatalok, táncoló szülők töltötték meg a teret a földszinten és az emeleten egyaránt.
Nagy szükségünk volt már erre!

Fotók az E-sekről ITT. (Ruszné Rácz Ildikó és Komócsin László)

Kedves Szülők!
Öröm és  megtiszteltetés, hogy a táncbemutatók szervezése során jelezték igényüket a hagyományos vacsoraestes bál iránt! Hálával tartozunk a tombolafelajánlásokért, amellyel hozzájárultak az est izgalmaihoz és segítették alapítványunkat.
A tombolafelajánlásokért külön köszönet a szegedi szolgáltatóknak, cégeknek, akikkel iskolánk igen jó kapcsolatot ápol!

Kedves Kollégák!
Sokan időtöket áldoztátok, segítettétek a bál szervezését, hét közben és hétvégén egyaránt. Köszönet elsősorban
– Tamás Ildikó tanárnőnek a táncok tanításáért,
– Ruszné Rácz Ildikó tanárnőnek a belépők tervezésérét, és a nyomdai munkák segítéséért, fotózásért,
– Fekete Tamásnak és fiának, iskolánk egykori diákjának, Fricinek az őrületes földszinti tinidiszkóért, az előző és azt követő napi hangtechnikai eszközök pakolásáért,
– köszönet az osztályfőnököknek, akik a szülőkkel való kommunikációt segítették, és persze négy éven át nevelték a most ünnepelt fiatalságot,
– Hálásak vagyunk, hogy kolléganőnk, Kószó Gabriella is velünk ünnepelt,  tapasztalt bálszervezőként tanácsaival a kezdetektől segített minket.
– Hálásak vagyunk valamennyi kollégának, aki megtisztelte a rendezvényt és jókedvét ajándékozta nekünk valamint a bálozóknak!
– Talán kissé szokatlanul, de megérdemelten – köszönet párjainknak, akik a szervezés és az est során is segítettek bennünket a tombolaértékesítéskor, a táncoló osztályok filmezésekor, a megelőző és a rendezvényzáró pakoláskor.

Kedves Ballagó Gyerekek!
Nektek is jár az elismerés: nagyon szép bemutatóval készültetek nekünk! Velünk, szüleitekkel buliztatok és jó kedveteket adtátok a napba! Maradjatok mindig ilyenek!

Köszönettel a szervezők, az alapítvány munkatársai,
Gyuris Annamária, Berényiné Ale Krisztina, Teleki Zsuzsanna