Code Week nap a Rókusiban

  1. október 15-én, immár 3. alkalommal csatlakozott iskolánk az Európai Kódhét eseménysorozatához.

Ebben a tanévben a kódolós feladatok a Rókusi Általános Iskolával kapcsolatosak voltak. Ezzel nemcsak az iskola megalapításának 93. évfordulójára emlékeztünk, hanem örömünket is kifejeztük aziránt, hogy újra együtt lehetünk mindnyájan a Rókusiban a felújítás után.

Az 1. és 2. évfolyamosok padlórobottal oldottak meg feladatokat forgószínpad szerűen. Az osztályok előzetesen is kaptak kirakót, memória játékot, mellyel felkészülhettek a feladatra.

A Bee-bot méhecskét beprogramozva bejárták az utat, melyen a régi iskolával , illetve az új iskolával kapcsolatos  ismertetőjegyeket tartalmazó képek voltak. Közben összerakták a Rókusi Általános Iskola képét kirakón, és régi tankönyveket, tanszereket is nézegethettek.

A 3. és a 4. évfolyamos tanulók egy Qr kód leolvasása után oldottak meg feladatokat Klebelsberg Kunóval és az iskolánkkal kapcsolatban. Előzetesen egyeztetve hoztak digitális eszközt a leolvasáshoz. A kódok egy-egy bizonyos helyen voltak elhelyezve az iskola épületében. Az osztályok úgy találták meg a sajátjukat, hogy egy  Bee-bot pályán haladva keresték meg az utat, az azon kapott utasítások szerint.

A felső tagozatosok Szanka Éva tanárnővel oldottak meg feladatokat.