Szüret hete Tök jó nappal


Szüret hete Tök jó nappal a Rókusiban

Az idén a családokat is megszólítottuk, közös, gyermek-szülő alkotásra biztattuk, hogy a szüret hetében a szülői közösséggel együtt ünnepelhessünk, a családoknak, és az iskola egészének izgalmas perceket szerezzünk. Tök jó nap! felhívásunk sokakhoz elért.

Kedden délután a napköziben mi magunk is tököt faragtunk, sült tököt kóstoltunk, tökmagot ropogtattunk, de a nap fénypontja az a több, mint nyolcvan faragott, vigyorgó, vicsorgó tökből készült igen látványos kiállítás berendezése volt, melyet a családok munkáiból alkottunk meg.
A tökfejek hétvégéig tették hangulatossá az iskola földszinti folyosóját.
Diákok, tanárok egyaránt örömmel, kíváncsisággal fürkészték az ötletes, mókás, olykor rémisztő faragványokat, vissza-visszatérő látogatóik voltak a kiállításnak, újabb részleteket fedeztek fel e különleges látványban.

Nehéz volt a választás, hogy az ígért három díjazott munkát kiválasszuk.
Gratulálunk Patton Ármin 1.b, Linzenbold Zalán 2.a, és Pintér Léna 4.b osztályos tanulóknak és családjaiknak, jelképes ajándékunkat a pénteki mulatságon nyújtottuk át, de minden résztvevőnek emléklappal, cukorkával kedveskedtünk.

Nagy hálával köszönjük a családok lelkes közreműködését!

Napközis csoportjaink egész héten a szüret jegyében alkottak: termésbábok, képek, csuhébabák, papírtökök születtek.

Énekeltünk, játszottunk, sétáinkon terméseket, színes leveleket gyűjtöttünk, s pénteken, a közös program előtt, őszi gyümölcskompozíció összeállítása is a feladatok közt szerepelt.

Rögtönzött kiállítás, táncmulatság, közös játék, s „őszkerék”, ősz-mandala készült sok kis kéz szorgos munkájával, így ünnepeltünk a hétvégén.

 

Tök jó napunk volt! Tök jó hetünk lett!

Köszönjük, Kedves Szülők a közreműködést, a jobbnál jobb ötleteket!
Csodálattal nézegettük, osztjuk kiállításunkat!A kék színű facebook logóra kattintva bárki végig nézheti a kiállított tökalkotásokat. Gyönyörködjenek!