ZENEMESE BEMUTATÓ A Ritmus és tanulás címmel megrendezett konferencián

Nagy megtiszteltetés érte iskolánk tanítóját Nagy-Grácsik Emesét és 3. c-s osztályát. Felkérést kaptak a  Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a SZAB Állampolgári Kompetenciák Munkabizottága, az SZTE JGYPK Alkalmazott Pedagógiai Intézet, Szakképzési, Felnőttképzési és Tudásmenedzsment Intézet, valamint a Magyar és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék szervezésében a Ritmus és tanulás címmel megrendezett konferenciára. Az eseményt Dr. Döbör András a JGYPK dékánja nyitotta meg.

Az iskolánkban már 10 éve működik töretlen népszerűséggel a ZenEmese foglalkozás, melyet Nagy-Grácsik Emese tanítónő vezet a  mindenkori osztályának. Híre eljutott a szervezőkhöz és módszertani bemutató tartására kérték fel. A kolléganő a gyermekek egy kis csoportjával nagy lelkesedéssel és izgalommal  készült a  bemutatóra, mely teltház előtt zajlott. A tanulók hangszeres produkciói, a ritmusgyakorlatok és interaktív rögtönzések  tették izgalmassá  az előadást. A megvalósított innovatív ötletek élményszerűvé és változatossá tették a leendő hallgatók és a vendégek számára a konferencián való részvételt. Fontossá vált, hogy a jövő oktatásában a zene-mozgás-ritmus hármasa jelentős szerephez jusson!

Ezúton köszönjük  kolléganőnknek – Nagy-Grácsik Emesének és a fellépő gyerekeknek – Ágh Petrának, Bodrogi Dorkának, Gyarmati Bálintnak, Horváth Dórának, Pajer Enikőnek, Pászti Violettának, Szeles Nórának, Tutrai Laurának és Varga Milánnak. a nagyszerű bemutatkozást, és a szülőknek a támogatást!