MÓKA-ÓRA 2022. november 23. 

november 23-án közös mókázásra hívtuk az ovisokat. Nagy örömünkre, sokan eljöttek hozzánk. A gyerekek szüleik kezét fogva, kissé megszeppenve, de kíváncsian, mosolygó szemekkel követték a tanító néniket. Ám a foglalkozásokon már aktívan, felszabadultan vettek részt.

Kriszta és Edit néni sok találóskérdéssel készült a játékos, zenés foglalkozásra. De az ovisok valamennyi feladványra hibátlanul megválaszoltak. Sőt a metalofon csilingelő hangjából sokan felismerték az óvodában már tanult Alma, alma… kezdetű dalt, melyet örömmel énekeltek el közösen vonatozva. S bár odakinn az utcán ezen a délutánon már hideg és sötét volt, mégis a teremben eredt meg az eső, melyet a gyerekek idéztek elő kezükkel, lábukkal az eső hangját utánozva.

Adri néni foglalkozásán a sündisznóké volt a főszerep. Képek, zene, plüss figurák segítségével közösen idézték fel mindazt, amit ezekről a kedves kis állatokról már tudtak. Sőt még egy rövid versikét is megtanultak a sün családról. Az ovisok lelkesen oldották meg az összes feladatot a színes sünikkel a helyükön és a táblánál is. A foglalkozás végén a gyerekek nagy örömére sokan, még az interaktív táblát is kipróbálhatták.

Az ovisok Ildi néni vezetésével hősiesen teljesítették azt az öt próbát, melyet egy gonosz Boszi gördített eléjük, hogy megakadályozza, hogy szeptemberben iskolába jöhessenek. De a bátor gyerekeket nem riasztották el a nehézségek. Kitartásukkal bizonyították, hogy készen állnak az iskolakezdésre, hiszen minden próbát kiálltak. Győzelmüket oklevéllel jutalmazta a tanító néni.

A gyerekek jókedvűen, élményekkel gazdagodva térhettek haza erről a délutánról. Bízunk benne, hogy a szülők, akik valamennyi foglalkozáson figyelemmel kísérhették gyermeküket, szintén jó érzésekkel távoztak. Mi, tanítók, szeretnénk ezúton is kifejezni a szülőknek köszönetünket, hogy elhozták gyermekeiket és lehetőséget adtak arra, hogy megismerhessük egymást.

 

A következő MÓKA- ÓRÁT december 14-én, szerdán 17 órakor tartjuk. Aki szeretne részt venni rajta, de még nem regisztrált, az megteheti az alábbi linken:

https://forms.gle/BuxMjP2NtQSrde4o7

Sok szeretettel várunk mindenkit!