Közönség kedvenc lett a Rókusi Iskola Cetelem Zöldsuli pályázatfilmje

A Rókusi Iskola a gyerekek környezettudatos gondolkodásának erősítése jegyében csatlakozott a Cetelem Zöldsuli Program pályázatához. Az idei év témája: „Zöldítsd a sulit”.

A pályázati kiírásban szereplő feladat szerint, iskolánk 7. e osztályos diákjai egy rövid, kreatív videót állítottak össze, amelyben  megmutatták, miért fontos a gyerekek számára a természet, miért fontos mindannyiunk számára, hogy megőrizzük és óvjuk természeti kincseinket. Videójukban bemutatták az erdők nélkülözhetetlenségét, és azt is, milyen élményekkel gazdagodhatunk erdeinkben. Pályamunkájuk címe: Óvjuk, védjük erdeinket! A videó a következő linken érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=D-bieuJbL0Y.

A szép videó igazi közönségkedvenc lett, így iskolánk bekerült a tíz legtöbb támogató szavazatot gyűjtő intézmény közé. Ezzel 300000 Ft értékű pénzügyi támogatást nyertünk, mely hozzásegít bennünket a zöldebb iskolai környezet megvalósításához.

Diákjaink, a támogatásból vásárolt őshonos fajok ültetésével megismerhetik a környezethez jól alkalmazkodó, könnyen nevelhető hazai fafajtákat, gondozásukkal, ápolásukkal erősödik természetszeretetük, környezet iránti felelősségük is. A növényeket az osztályok fogadják örökbe, a Föld Napján.