Az ének-zene tagozat decemberi programjai

2022-ban ünnepeltük Kodály Zoltán születésének 140. évfordulóját, mely alkalomból Szeged város ünnepi kórushangversenyt rendezett a szegedi Dugonics András Piarista Gimnáziumban 2022. december 8-án.
Iskolánkat a Rókus Gyermekkar és Kicsinyek kórusa képviselte ezen a rendezvényen.
A nagyok Kodály :Katalinka és Jó gazd’asszony című művét énekelték. A kis kórus tagjai pedig a Bölcsőcske című betlehemes népi játékot adták elő Kodály Zoltán biciniumaival. Felkészítő tanárok: Berényiné Ale Krisztina, Dr. Liptákné Klement Ágnes, Tamás Ildikó.

Iskolánk ének-zene tagozata 2022. december 12-16-áig Kodály Zoltán születésének 140. évfordulója alkalmából Kodály-hetet rendezett az iskola ének-zene tagozatos tanulói számára
Ezen a rendezvénysorozaton a diákok részletesen megismerkedhettek Kodály Zoltán munkásságával, a zeneszerzőhöz kapcsolódó plakátot készítettek, hangszerbemutatón, szépkottaírási versenyen, táncházon vettek részt. A hetet az ének-zene szaktanterem Kodály-teremmé való ünnepélyes avatása zárta.
A rendezvénysorozat szervezői Berényiné Ale Krisztina és Dr. Liptákné Klement Ágnes tanárnők voltak.

A már hagyománnyá vált iskolai karácsonyi hangversenyünket a Szent Rókus templomban rendezte meg iskolánk ének-zene tagozata 2022. december 21-én.
A Rókus Gyermekkar és a Kicsinyek Kórusának szereplését meghívott vendégünk, a Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar követte sokszínű, nagy élményt nyújtó műsorával. A megható hangversenyt a szereplők és a nézők közös éneke zárta.