Ovisok az iskolában?

Április 1-jén, szombaton nyitva volt az iskola kapuja. És ez nem áprilisi tréfa!

Leendő rókusis diákok és szüleik látogattak el hozzánk és próbálták ki, milyen az iskolai élet nálunk. Mozgalmas nap elé néztek a gyerekek és szüleik, hiszen iskolánk tanárai érdekes, játékos foglalkozásokkal készültek számukra.

Akik eljöttek, azok valamennyien barátságot kötöttek Hans Haseval, a plüss nyúllal, és megismerkedtek német barátaival. A gyerekek lelkesen váltak maguk is a zsiráffá kezüket magasba emelve, repkedtek papagájként, ugráltak kis békaként, vagy döngették a mellüket gorillaként. Nem okozott gondot a kis ovisoknak németül a színeket sem megtanulni. A foglalkozás végére már németül tudták, hogy a béka zöld, a majom barna, a zsiráf barna és sárga, a papagáj pedig kék, sárga és piros.

Az is bebizonyosodott, hogy táncolni igenis mindenki tud! Forogni, lépegetni, csapni, tapsolni…
A gyerekek egy nagyon izgalmas, mutatványos táncot, a Sudridom táncot is megtanulták, aminek kelléke egy kendő. Mindenkinek jutott is egy belőle, ha teljesíteni tudta a tanár néni feladványát. És ha már megszerezték, nagyon ügyesen rázták fejük fölött, forgatták lábuk alatt, derekuk körül a gyorsuló zenére.

A leendő tanító nénik a tavaszt csalogatták be az iskola falai közé.

Adri néni méhecskévé változtatta a gyerekeket, akik begyűjtötték virággá varázsolt szüleiktől a virágport, majd mézet készítettek belőle. A finom csemegéből megkínálták Micimackót, akivel még lelkesen fára is másztak, majd szüleiket is megvendégelték az édes nyalánksággal. Az elmetorna sem maradhatott el. A gyerekeknek szüleik segítségével, különböző színű mackókat és csuprokat kellett párosítaniuk.

Edit nénivel már a Húsvétra készültek. Birkás Erzsébet: Húsvétváró verse után elkészítették a versben szereplő húsvéti kosarat, amit tetszés szerint a gyerekek a fantáziájuknak megfelelően színezhettek ki. Ezen a foglalkozáson szülő-gyermek közösen alkothatott, hiszen a munkálatokba a szülőket is bevonták.

Az elkészült kosárkát Ildi néninél csokitojással tölthették meg, miután beszélgettek az ünnepről, a hagyományokról. A kisfiúk már locsolóverssel készültek a hétfőre, a kislányok előkészítették a hímes tojásokat. Találós kérdéseket fejtettek meg, és beszélgettek arról is, hogy milyen állatok kapcsolódnak ehhez a neves ünnephez.

A foglalkozások után az iskolai mindennapos testnevelésből kaptak ízelítőt a gyerekek. Rövid, zenés bemelegítő torna után, különböző akadálypályákon kellett végig menniük. És aki még bírta szusszal, az részt vehetett egy igazán gyors fogójátékban is.

A szombaton készült képek arról tanúskodnak, hogy milyen jól érezték magukat nálunk vendégeink.