Közlekedjünk Együtt! Vigyázzunk Egymásra! – KEVE program a Rókusiban

Tavasz van! A nap sugarai egyre többször csalogatnak ki bennünket a természetbe. Lelkesen felfedezzük fel akár gyalogosan, kerékpárral vagy rollerrel. Mi magunk is erre buzdítottuk diákjainkat és családjaikat április elején a Millió Lépés Az Iskoládért programhoz való csatlakozással. Nem késő még akár most is csatlakozni! Bővebb információ: https://milliolepes.hu/informaciok/

Számunkra fontos, hogy diákjaink tudatosan, biztonságosan közlekedjenek akár két lábon, akár két keréken. Intézményünknek már 5 éve kiemelkedő projektje a KEVE program. Ennek keretein belül 1.-5. évfolyamig osztályszinten havonta 1 tanórában tanulunk, beszélünk, játszunk a biztonságos közlekedés szabályairól. Az elméletet mindig gyakorlat követi, melyben nagy segítségünkre vannak iskolarendőreink, akik, ha tehetik, meglátogatják ezeket az órákat.

A tavasz első hónapjaiban megszervezésre került Vad János Róbert rendőr őrnagy (Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának titkára) segítségével, hogy a közlekedést évfolyam szintjén is szimuláljuk. Iskolánk tornacsarnokában egyszerre 60-80 diák részvételével ismételték át a kerékpár kötelező tartozékait. Magával ragadó előadása legalább annyira emlékezetes marad tanulóink számára, mint szüleik számára maradhatott a Gazdálkodj okosan! társasjáték 28-as mezője, ahol plusz egy dobás járt, ha a játékos jól fel tudta sorolni azokat.

Majd Kozma András rendőr alezredes, aki a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrképző Akadémia Járőrképző Tagozatának oktatója tartott foglalkozást tanulóink számára. A közlekedési táblákat az eddig tanultak alapján diákjaink könnyedén felismerték, s jelentésükkel is tisztában voltak. Az alezredes úr felhívta figyelmüket a gyerekeknek arra is, hogy egyes közlekedési táblák a hátoldalukról is nagyon informatívak a közlekedés résztvevői számára. A gyakorlat sem maradhatott el. A rendőri karjelzések átismétlését követően tanulóink csoportokra osztva játszhatták el a kérdéses szituációkat, hiszen nem túl gyakran találkozhatunk velük, mégis mindenkinek ismernie kell.

1. évfolyam

2. évfolyam

 

3. évfolyam

 

4. évfolyam

 

5. évfolyam