KEVE pályaavatás

Iskolánk nagy hangsúlyt fektet a diákok közlekedés biztonságának erősítésére, a KRESZ alapjainak megtanítására. Öt éve csatlakoztunk a KEVE programhoz, melynek megvalósításában a Szegedi Tankerületi Központ és a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőrfőkapitányság is támogatja iskolánkat.

Ebben a tanévben már az ötödikes évfolyamnál tart a felmenő rendszerben bevezetett Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra program. Az elméleti ismeretek gyakorlati alkalmazását segíti az iskolánk területén felfestett új KRESZ pálya.

Május 11-én,  a Közlekedési  kultúra napján, a gyerekek már alig várták az ünnepélyes pályaavatást, valamint azt, hogy a kerékpárokkal birtokba vehessék, és kipróbálhassák rajta ügyességüket. Nagy örömöt szerzett nekik a Rendőrségtől ajándékba kapott 3 új kerékpár is.

A pályaavatásra készített műsorunkat, melyben a legkisebbek bemutatták, hogy milyen sok KRESZ táblát ismernek már, a nagyobbak pedig ügyességégüket, kerékpáros és KRESZ tudásukat bizonyíthatták, a Szegedi Tankerületi Központ Igazgatóasszonya és a Rendőrség jelenlévő vezetői is megdicsérték.

Köszönettel tartozunk a KRESZ pálya felfestéséért a Rókusi Iskola a Klebelsbergi Hagyományokért Alapítványnak, A Diákönkormányzatnak és a Medivia Kft-nek.