Sportpohár verseny a Rókusiban

Az iskolai gyerekhéten megrendezésre került a Sportpohár verseny, mely egy elképesztően izgalmas esemény volt. A résztvevőknek lehetőségük volt gyorsaságukat tesztelni. Társaikon kívül mindenki próbálta önmagát is legyőzni.

 

A versenyhez szükségünk volt egy speciális Sportpohár szettre és egy időmérőre. Mindkettőt a Nemzeti Tehetség Program nyertes pályázatának keretein belül szereztük be.

A játék során a résztvevőknek gyorsan és ügyesen kell felhalmozniuk a poharakat a megfelelő piramis alakzatba, majd gyorsan és precízen szétszedniük azokat.

Tanulóink a sportpoharak megérkezése óta gyakoroltak szabad idejükben, hogy minél eredményesebben tudjanak részt venni a versenyen. Mindenkinek három lehetősége volt, hogy javítsa az eredményét. Az időmérőt minden versenyző saját maga indította és állította le. A gyorsaság és az ügyesség volt a kulcsfontosságú a verseny során. A résztvevők helyzetét talán csak az nehezítette, hogy sok kíváncsi szempár figyelt, mindenki izgatottan várta, hogy milyen eredmények születnek. Ez lehetett az oka, hogy a jó begyakorolt mozdulatsorokba néha hiba csúszott. Többeknek is leborult az első körben a megépített piramis. Azonban a versenyzők elszántan dolgoztak, hogy a következő kísérletben jobb eredményt érjenek el, és ezáltal legyőzzék önmagukat is.

75 tanulónk nevezett be a versenybe és mérettette meg magát. Természetesen a jutalom sem maradhatott el. Az első 3 helyezettet oklevéllel jutalmaztuk és egy apró ajándéktárggyal.

  1. évfolyamon a 3 -3 -3 versenykiírásban: 1. helyezett: Horváth Réka 1.A; 2. helyezett: Ferling Mira 1.A; 3. helyezett: Gálig Balázs 1.A

  1. évfolyamon a 3 -3 -3 versenykiírásban: 1. helyezett: Nyári Roland 2.C; 2. helyezett: Katona Csegő Máté 2.C; 3. helyezett: Lakatos Fanni Alexa 2.A

  1. – 4. évfolyamon a 3 -6 -3 versenykiírásban: 1. helyezett: Maczkó Tamás Gergő 4.A; 2. helyezett: Szügyi Hajnalka 4.A; 3. helyezett: Rédei Lőrinc 3.C

  1. – 6. évfolyamon a 3 -6 -3 versenykiírásban: 1. helyezett: Lőrincz Gergely Ádám 6.B; 2. helyezett: Rasztik Ármin Norbert 5.E; 3. helyezett: Nagy Jonatán Áron 5.A

 

Az egyéni rekordok mellett megszületett a Rókusi Általános Iskola legjobb eredménye is a

3 – 3 – 3 versenykiírásbanhttps://youtu.be/zD7h1nJE5UM :4,669 perc

3 – 6 – 3 versenykiírásban: https://youtu.be/UeVw0uD5Em4 : 6,419 perc

A fődíj mind a négy korosztályban egy Rubik kocka volt, melyet a Retro Kocka Kft. (https://rkocka.hu/) ajánlott fel, akiktől az időmérő eszközt megrendeltük. Ez úton is köszönjük nekik az önzetlen adományt.

 

A Sportpoharak verseny olyan élmény volt, amelyben a gyorsaság és az önmagunkkal való versengés különleges módon kapott helyet. A résztvevők felhőtlen izgalmat és kihívásokat tapasztalhattak meg, miközben megmutathatták, mire képesek. Ez a verseny bizonyította, hogy a legnagyobb versengés néha nem másokkal, hanem önmagunkkal zajlik, és az ilyen kihívások által építjük a saját „piramisainkat” a személyes fejlődésünk útján.

 

Kívánjuk, hogy jövőre még jobb eredmények szülessenek!