Miénk a pálya, a tér!

Gyerekhetünkre választottuk ezt a jelmondatot, mely arra buzdította napköziseinket, hogy minél több újonnan felfestett játékunkat próbálják ki az udvaron. Játszhattak Dáma, Malom, Amőba játékokkal, gombfocizhattak az aszfalton, a számok világába léphettek, akár matematikai feladványokat megoldva is…

Május elejétől a napközis délutánokon kezdtünk ismerkedni a sportpoharakkal.
Játékos technikai alapozás után tanultuk meg a toronyépítés módját, hogy a gyerekhét keddjén már sportpoharas versenyt tarthassunk. Sokan, s sokan nagyon ügyesen készültek a küzdelemre.
Az első évfolyamon a leggyorsabb kezű tanulónk Horváth Réka (1.a) lett, Nyári Roland (2.c) nyerte meg a másodikosok versenyét. Ők 3-3-3 toronyépítésben versenyeztek. A harmadik-negyedik évfolyam összevont versenyén Maczkó Tamás (4.a) a 3-6-3 toronyépítésben bizonyult villámkezűnek. Teljesítményükhöz gratulálunk!

Csütörtökön Süli Levente látogatott hozzánk, aki tavaly ballagott el iskolánkból, de szívesen vállalta, hogy trükköket mutasson be volt iskolatársainak. Kártyamutatványai, varázskönyve lenyűgözték a kicsiket. Hálásak vagyunk előadásáért!

A hét Harry Potter kalandokkal zárult. Kövesd Sirius Black lábnyomait! Olvasd el Denem naplóját!
Bűbájtan, Gyógynövénytan, Repüléstan, Jóslástan, Mugliismeret szerepelt a feladatok közt. Kviddicspályán kellett a kvaffot karikán átütni, s még számos játékkal találkozhattak a gyerekek, amelyeket lelkesen oldottak meg.

A napközis munkaközösségben azon munkálkodunk, hogy gyereknek lenni jó legyen a Rókusiban!

Boldog Gyermekéveket!