Élménydús diáksport nap a Rókusiban

Szeptember 29-én iskolánk is csatlakozott az Európai diáksport naphoz, melynek kiemelt témája: Öröm a sportban. E tematika jegyében sikeres sportolókat hívtunk meg.

Alsó tagozatos diákjainknak iskolánk régi ének-zene tagozatos tanítványa, Fekete Róbert kézilabdázó, a Pick Szeged első bajnoki címét megnyerő csapat akkori kapusa és csapatkapitánya beszélt sport sikereiről, és arról mit adott neki a sport. A gyerekek érdeklődéssel hallgatták és bátran kérdezték a sportolót a versenyeiről és a kézilabdáról. Diákjaink örömmel próbálták ki a játékot és a góllövést.

Felsős diákjaink vendége Márton Anita világbajnok és olimpiai bronzérmes súlylökő volt, akivel Guba Pál tanár úr beszélgetett. A sportolónőtől a gyerekek megtudhatták, hogyan kezdett el sportolni, és azt, hogy mennyi mindent adott a sport az életéhez. A sportnak köszönhetően rengeteget utazott, nagyon sok emberrel ismerkedett meg. A mindennapokban nagyon jól be tudja osztani az idejét, és megtanult újabb és újabb elérhető célokat kitűzni, meg tanult küzdeni és szenvedni is. A beszélgetés után diákjaink kézbe vehették Márton Anita világbajnoki arany és olimpiai bronz érmét.

Az atlétikáról és sikereiről beszélt még Imre Petra válogatott síkfutó, iskolánk egykori tanítványa, és édesanyja, Imréné Kiss Ágnes, aki egyben az  edzője is. Vendégünk volt még ifj. Eperjesi László, az atlétikai szakosztály dobó edzője, illetve Beregszászi Renáta és Weiland Nikoletta junior válogatott dobó atléták. Érdekes történeteikkel lelkesítették tanítványainkat a sportolásra.

A programot sportági bemutatók zárták. Diákjaink felszabadult, játékos,  élményalapú mozgásokat próbálhattak ki.

Technika és testnevelés munkaközösség