Idén is ültettünk ?

Ballagási emlékfát ültetett a nyolcadik évfolyam

Az elmúlt tanévben új hagyomány született a Rókusiban. A nyolcadikos diákok fát ültettek ballagásuk emlékére.
Ezt a szép hagyományt a CSEMETE és az LC Packaging KFT támogatásával ebben a tanévben is megerősítettük. Büszkék vagyunk rá, hogy a facsemete ültetésével a ballagó diákok ajándékozzák meg a jövő generációt: megpróbálják jobbá és fenntarthatóbbá tenni számukra a világot! A fák fotoszintézisük során sok szén-dioxidot kötnek meg, így segítik a klímaváltozás elleni védekezést. Árnyékot adnak, oxigént termelnek, levelükkel megkötik a port. Ráadásul a most ültetett ezüst hárs igazi „méhlegelő”! Szép lombjában, illatos virágaiban ezután mindig gyönyörködhetünk.
A négy nyolcadikos osztály képviselői együtt ültették el a facsemetét, ami az itt töltött iskolás éveket szimbolizálja. Ahogyan a kis fát a gyökerei rögzítik a talajban, úgy kötődnek nyolcadikosaink a Rókusi iskolához. Bízunk benne, hogy az itt szerzett tudással és sokféle tapasztalattal helyt állnak a középiskolában és sikerrel teljesítik az élet kihívásait!
Reméljük, ha hosszú évek múlva erre járnak, büszkén mutatják meg ismerőseiknek, gyerekeiknek a ballagásuk emlékére ültetett ezüst hársat!

A Természettudományos munkaközösség

Szeged, 2023.11.17.