Ifjú zenebarátok hete

Muzsika bármiből fakadhat!

Ebben a tanévben iskolánk ének-zene tagozatának 70. évfordulójához kapcsolódó programsorozat indult el, mely során az Ifjú zenebarátok hete a napközis délutánok kiemelt része lett.
Ez alkalomból a gyerekeket zenei játszóházzal leptük meg, hogy közel hozzuk a muzsikát mindannyiukhoz.
Az otthonainkban is található egyszerű háztartási eszközökből alakítottunk ki hangszereket. A fémtálas harangjáték, a dobszerkó dobozból, vödörből, az üveg-víz xilofon hamar a gyerekek kedvenceivé váltak.
Bee-bot méhecskét programozhattak, hogy az különböző hangszercsoportokon haladhasson keresztül, Bobotubes hangcsővel egyszerű dallamokat játszhattak, ismert gyerekdalokat memória, puzzle, párosító játékok segítségével énekeltek, s a rengeteg ritmushangszerből minden kézbe jutott nem is egy.
Napokon keresztül hangos zenebona töltötte meg az alagsori termet.

A hét délutánjain sok zeneszó, zenés mese, hangszerkészítés, ritmusjáték szerepelt a programok közt, pénteken pedig a 8. órában Te órád-at tartottunk.
Különböző módon kerestük az utat a zenéhez mi felnőttek is, így a gyerekeknek széles (mese, tánc, torna, kézműves, body percussion, számítógépes zenei és hangjátékok, stb) választékot kínálhattunk, hogy mindenki kedve szerint vehessen részt a délutáni foglalkozáson. A napköziben így kapcsolódtunk Kodály gondolatához: „A zene mindenkié”.