Iskolánkban hagyománnyá vált, hogy a Magyar Parasport Napja alkalmából parasportolókat hívunk meg.  Idén vendégeink voltak: Papp Szabolcs, és parasportoló társai, a Nem Adom Fel Alapítvány képviseletében, Fekete Szabolcs kerekes székes válogatott kézilabdázó és Bácsi Bernát szervátültetett háromszoros Európa bajnok asztaliteniszező.

Alsós és felsős diákjaink megismerhették a sportolók egyesületi munkáját, versenyeiket, sikereiket és eredményeiket. Kipróbálhatták az ülő röplabdát, a kerekes székes kézilabdát és az asztali teniszezést is. A közös, örömteli játék során diákjaink érzékenyebbé váltak a másság elfogadására, tiszteletére.

Nagyon fontos, hogy a gyerekek átéljék azoknak a sorsát, akik születésüknél, vagy sorsuknál fogva valamilyen fizikai, vagy egyéb más hátrányt szenvednek. Lássák, hogy a parasportolóknak mennyivel többet kell tenniük azért, hogy sikeres, boldog életet éljenek. Ezek az emberek is példaként szolgálhatnak számukra.

A program célja az is, hogy tanítványaink megismerjék, megtapasztalják, megértsék a fogyatékkal élők világát és a sport, illetve a szemléletformálás segítségével közelebb kerüljenek egymáshoz.

Technika és testnevelés munkaközösség