Megrendezésre került, a 90 éves Éneklő Ifjúság mozgalom hangversenye!

Iskolánk adott otthont a 90 éves Éneklő Ifjúság mozgalom Csongrád-Csanád Vármegyei Ének tagozatos kórusok hangversenyének.

A Rókus Kicsinyek Kórusa „Arany” minősítést szerzett, emellett „a kifinomult hangzásért és az igényes műsorválasztásért” dicsérő oklevéllel jutalmazta a zsűri az énekkart és karnagyukat Berényiné Ale Krisztinát.

 

A Rókus Gyermekkar is eredményesen szerepelt. Bár az idén nem minősült a kórus, hiszen csak néhány hónapja dolgoznak együtt új karnagyukkal, Tóth Klárával, a zsűri az értékelésnél kiemelte az egységes kórushangzást, a tiszta intonációt és bátorította az énekkart a jövő évi minősítésben való részvételre.

 

Köszönet a kiváló zongorakíséretért Dr. Dombi Józsefné dr. Kemény Erzsébetnek, a hagyományőrző koreográfiáért Tamás Ildikó táncpedagógusnak. Hálásak vagyunk a támogatók segítségéért, kollégáinknak a rendezvény színvonalas megrendezéséért és a hibátlan lebonyolításért. Gratulálunk a hangversenyen fellépő összes kórusnak és a karnagyoknak!

Az Unesco április 15-ét a művészet világnapjának választotta 2019-ben. Ez a nap alkalmat adhat arra is, hogy az iskolai művészeti oktatásra is nagyobb figyelem irányuljon:

„A művészet táplálja a kreativitást, az innovációt és a kulturális sokszínűséget, és fontos szerepet játszik a tudás megosztásában, a kíváncsiság és a párbeszéd ösztönzésében szerte a világon. Ezekkel a tulajdonságokkal a művészet mindig is rendelkezett és rendelkezni is fog, ha a művészeket és a művészeti szabadságot segítő és erősítő légkört teremtünk.  Ebben az értelemben a művészet fejlődésének előmozdítása eszköz lehet a szabad és békés világ eléréséhez is.”