Vendégünk volt egykori diákunk, Torna Helga írónő

„Turpisságom” tegnap délután derült ki. Alig valamivel azután, hogy hazaértünk a bizonyítványosztásról, s a nagypapám, azaz Nagypó, bejött velem a szobámba. (…)

Macska úr kincse…. A rövid kis történet éppen egy tanévzáró után veszi kezdetét. Talán nem véletlen, hogy éppen csak most került sor rá, hogy áprilisi örömünket a követőinkkel is megosszuk.

2024. április 29-én Tornai Helga, egykori diákunk, egyenesen Olaszországból repült hozzánk legújabb regényének bemutatására, egy beszélgetős író-olvasó találkozóra az alsós diákjainkkal. Mivel a kisregény ingyenesen elérhető az interneten és a 8-10 éves korosztálynak szólt, a gyerekek előre elolvasták és ötletes rajzaikkal színesítették a rendezvényt. Miután a részt vevő gyerekek mindannyian ismerték a művet és rajzaikon keresztül addigra már a fantáziájukban is feldolgozták, izgalmas, pörgős hangulatú órát tölthettek együtt az írónővel. Erről árulkodnak a fotók és a gyerekek rajzai is.

A regény ingyenesen letölthető a magyar elektronikus könyvtárból, vagy közvetlenül az írónő oldaláról is.
https://tornaihelga.hu/

Íme a csodálatos gyerekrajzok, kérdések, kívánságok. Várják az írónő következő történetét! A bal alsó sarookban lévő nyilak segítenek a lapozásban.

Macsakaúr kincse

Áprilisban frissen osztottuk a találkozóról szóló szegedma.hu cikkét. Most ismét ajánljuk figyelmükbe:
https://szeged365.hu/2024/05/04/szegediek-a-vilag-korul-tobb-evtizede-olaszorszagban-elo-szegedi-irono-latogatta-meg-egykori-altalanos-iskolajat-s-tartott-eloadast-a-gyerekeknek-exkluziv-interju-tornai-helgaval/

Májusban az írónő levelet is írt a gyerekeknek, itt tesszük közkinccsé:

Kedves Gyerekek!

 Köszönöm Mindannyiotoknak, hogy elolvastátok a könyvem, és hogy a tanító nénijeitekkel meg a társaitokkal ilyen szépen felkészültetek az író-olvasó találkozóra!

Remek beszélgetőpartnerek voltatok. Nagyon sok okosat, érdekeset hallottam Tőletek. És tudjátok, mit mondok? Nagyon tetszett, amikor valami, témáinkhoz mindig kapcsolódó, mulatságosat mondtatok. Merthogy igen – kitaláltátok –, én nagyon szeretem ám a derűt, a jókedvet! És a találkozón, a sok komoly beszéden kívül, szerencsére volt sok nevetés is!

Macska úr kincse becsesnek bizonyult. Segítségével Gellért testvérhez, Juan meg egy igazi jó baráthoz jutott. Én pedig szintén Macska úr kincsének köszönhetem, hogy Rátok találtam, s Bennetek ilyen nagyszerű, kedves, okos, új kis olvasókra leltem!

Kérlek Benneteket, olvassatok minél többet, s minél jobb irodalmat, és rajzoljatok is sokat, mert a Macska úr kincséhez készült rajzaitokból ítélve látom ám, milyen tehetséges, kreatív gyerekek vagytok!

 Nagyon sok szeretettel gondolok Rátok immár a távolból, Olaszországból:

 Tornai Helga

 Avellino, 2024. május 5.