RÓKUSI SIKEREK A TAVASZI ATLÉTIKAI VERSENYEKEN!

A Rókusi Általános Iskola tanulói kiemelkedő eredményeket értek el a Magyar Diáksport Szövetség által tavasszal megrendezett atlétikai versenyeken.

Márciusban került megrendezésre a Szegedi Etelka sori Atlétikai pályán az idény nyitó Városi Mezei Futó Diákolimpia. Már az első versenyen tarolt a IV. korcsoport triója, egyéniben Imre Petra, Burkus Barnabás és Katona Barnabás állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

A lány csapat Petra vezetésével, és Bálint Lili, Becsei Beatrix, Hallai Doroti, Tetlák Abigél nagyszerű futásával ismét aranyat szerzett!

A helyi sikerek után egy hét elteltével a megye legjobb mezei futói mérhették össze erejüket Hódmezővásárhelyen. Burkus ismét hozta a formáját és első lett, Katona nagyon kifutotta magát, de így is felállhatott a dobogó legalsó fokára. Imre Petra csúcsformában szerepelt és nem lehetett elvenni tőle az első helyet, akárcsak a lány csapatunktól. Petra győzelemre vitte a Becsei, Bálint, Hallai, Tetlák ötösfogatot.

Áprilisban az Országos Diák Olimpia következett Gödöllőn. Erős mezőnyben és szoros versenyben csapatunk az előkelő 11. helyezett, egyéniben Petra és Barnabás 14. lett.

Az alsó tagozatos csapatunk a városi több próba versenyen II. kcs.lány és fiúk is IV. helyet értek el. Nekik ez volt az első megmérettetésük, jövőre ugyanebben a korcsoportban esélyesek lesznek a dobogóra.

Május első hetében ismét Hódmezővásárhely adott otthont a Megyei Diákolimpiának. Atlétikai síkfutás 600 m, III.kcs. Hallai Péteré lett az I. hely. A lányoknál Molnár Adélia ugyanebben a számban és csoportban az ezüstöt szerezte meg! A nagyok versenyében 1500 méteren Imre Petra ismét elvitte a „pálmát”. Hallai Doroti és Tetlák Abigél az előkelő második helyezést érte el. Katona Barnabás vízilabdás „vendégmunkásként” felállhatott a dobogóra, harmadik lett!

Burkus Barnabás jó formában ugyan „csak” III. helyezett lett a 300 méteres sprintversenyben.

Minden versenyzőnek gratulálunk a szép eredményekhez!