Időkapszula 2069 – IV. pályázati kategória: A Rókusi lencsevégen

Mi ilyennek látjuk a Rókusit…

A Rókusi lencsevégen

Elő a kamerákkal, telefonokkal, szünetben vagy suli után most jó okkal használhatod! Na jó, nem baj, ha jelzel előtte az éppen közeledben lévő tanárodnak! Ragadd meg a rókusis életérzést! Kapd el a legklasszabb pillanatokat! A megörökített életképet (képeket) küldd el akár egyetlen fotón (digitális változatban), akár maximum 3 perces kisfilmen (a kisfilm állhat képekből is, gondolunk itt egy slideshow-ra)!

Készíthetsz akár olyan kisfilmet is, amelynek forgatókönyvét előtte Ti írtátok! A lényeg, hogy jelenünkről, jövőnkről, rólunk, Rólatok szóljon!
Alkothatsz egyedül, a legjobb barátoddal, rókusis családoddal vagy az osztályoddal! A lényeg viszont: egy pályázó egy alkotással indulhat! Ne siesd el, kattintgass, és válaszd ki a legjobban megörökített pillanatot! Szeptember 30-ig van idő!

Az elkészült képet vagy kisfilmet küldd el nekünk jpeg/ png/ mp4 formátumban!
(Egy jó tanács és egyben kérés: amennyiben kisfilmet készítesz és szeretnél háttérzenét, gondoljatok arra, hogy a YouTube, Facebook követi a szerzői jogvédelem szabályait! Mi örülünk, ha alkotásod a nagyközönséggel is meg tudjuk osztani! )

Mindenki pályázhat, aki rókusis vagy valaha rókusis volt!

Ugyanazon kategóriában egy pályázótól egy pályaművet fogadunk!  Ha csoporttal, pl. osztályoddal pályáztok, egyénileg vagy a családoddal még indulhatsz.

A legjobb pályaművekkel október 25-én üzenünk a 2069-es év Rókusi Iskolájának. Alkotásoddal mindenképpen hozzájárulsz az Üzenethez: 50 év múlva vagy az idén október 25-én a Te alkotásod is láthatjuk, illetve elérhető lesz iskolánk honlapjáról.

A Rókusi Általános Iskola fenntartja a jogot, hogy megfelelő számú pályázó esetén külön hirdet egyéni / csoportos, fotó / film vagy akár életkori kategóriák szerinti helyezéseket!

Az elkészült pályázatokat 2019. szeptember 30-án (hétfő) éjfélig várjuk!
– A kép- vagy videóanyagot leadhatod személyesen az osztályfőnöködnek pendrive-on (visszakapod természetesen). (Regisztrációs adataidról ne feledkezz meg: neved / pályázatod címe / osztályod vagy végzés éve / telefon vagy e-mail elérhetőséged.)
– Vagy egy egyszerű módon elküldheted elektronikusan: lencseveg.kapszula2069@gmail.com e-mail címre. A Gmail és általában az ingyenes e-mailfiók-szolgáltatók azonban maximum 25mb vagy 50 mb-os küldést/fogadást tesznek lehetővé. A felvétel minőségétől függően nem biztos, hogy ebbe a tiéd belefér. Ebben az esetben kattints a wetransfer.com ingyenes fájlküldő oldalra!

Amennyiben csoportosan pályázol az üzeneted ennyivel lesz hosszabb:

  • A csoport tagjainak a neve (teljes osztály esetén elegendő az osztályt megadni és a végzés évét, amennyiben már elballagtak)
  • alkotásotok címe
  • vegyes korosztályú csoport (pl. rókusis család) esetén a legfiatalabb és a legidősebb versenyző osztálya/végzés éve:
  • egy valaki e-mail / telefon elérhetősége a csoportból:

Ha ilyen hosszú szöveget nem enged üzenetként begépelni, természetesen külön e-mailben is elküldheted a regisztrációdat!

 Pályázó (kiskorú esetén törvényes képviselője) vállalja, hogy

  1. az általa elkészített mű megjelenhet az iskola honlapján és közösségi oldalán. (Facebook)
  2. pályaművét elektronikusan NEM OSZTJA MEG mindaddig, amíg az Iskola nem tette a világhálón nyilvánossá, de legkésőbb 2019. október 25-ig.
  3. alkotásának kezelését a Rókusi Általános Iskolára bízza. A legkifejezőbb alkotásokat az Iskola örömmel osztja meg a nyilvánossággal illetve az utókorral. A zsűrizett pályázatok bekerülhetnek a kapszulába, vagy kiállítás formájában megtekinthetőek lesznek a maguk fizikai valójában vagy (fotó)archiválva. A beküldött pályázatokat az iskola a továbbiakban plakátjain, honlapján stb… megjelentetheti. A kapszulában esetlegesen fizikai valójukban elhelyezett vagy tartósan kiállított alkotásokról a Pályázó az Iskola javára lemond.