Időkapszula 2069 – Timetravel – Képregény idegen nyelven

Időutazás / TimeTravel / Zeitreise / Viaggio nel tempo / Voyage dans le temps

Rókusi Időkapszula 2069

 

Utazzunk az időben! Lesz-e még iskola 50 év múlva? Hány nyelven beszélünk? Lesznek még országok? Hogyan kommunikálunk egymással? Miként utazunk? Osztálykirándulásokra járunk még? Milyen lesz a kapcsolatunk a robotokkal?

Add ki magadból gondolataid a jövőről! Rajzol és írj képregényt idegen nyelven! Angol, német vagy olasz alkotásokat várunk, de ha valaha nálunk franciául tanultál, akár úgy is írhatsz! Művetek minimum 4 maximum 8 képkockából álljon! Elkészíthetitek kartonra (ez esetben maximum A3-as méretben) vagy számítógépen PDF, PPT formátumban!

Alkothatsz egyedül, a legjobb barátoddal, a nyelvi csoportoddal vagy az osztályoddal!

Mindenki pályázhat, aki rókusis vagy valaha rókusis volt!

Ugyanazon kategóriában pályázónként egy pályaművet fogadunk!  Ha csoporttal, pl. osztályoddal pályáztok, egyénileg még indulhatsz.

A legjobb pályaműveket archiváljuk, és október 25-én üzenetet hagyunk általuk a 2069-es év Rókusi Iskolájának. Alkotásoddal mindenképpen hozzájárulsz az Üzenethez: a kapszula befogadóképessége véges, de attól még alkotásod a Kiállítás fénypontja lehet!

A Rókusi Általános Iskola fenntartja a jogot, hogy megfelelő számú pályázó esetén külön hirdet egyéni / csoportos vagy akár életkori kategóriák szerinti helyezéseket!

Az elkészült pályázatokat 2019. szeptember 30-án (hétfő) éjfélig várjuk!
Leadhatod személyesen az osztályfőnöködnél /volt rókusisok az iskola portáján.
Elküldheted postán is: Rókusi Általános Iskola, Szeged 6724, Kossuth Lajos sgt. 37. Kérjük, a feladványra írd rá: Kapszula2069.
E-mail-ben is továbbíthatod: timetravel.kapszula2069@gmail.com

Pályázatoddal együtt add le a következő regisztrációs lapot is! Egyéni pályázó:

  • pályázati kategória:
  • teljes név:
  • osztályod vagy a végzés éve:
  • e-mail / telefon elérhetőség:

Csoportos pályázat:

  • pályázati kategória:
  • A csoport tagjainak a neve (teljes osztály esetén elegendő az osztályt megadni és a végzés évét, amennyiben már elballagtak)
  • vegyes korosztályú csoport (pl. rókusis család) esetén a legfiatalabb és a legidősebb versenyző osztálya/végzés éve:
  • egy valaki e-mail / telefon elérhetősége a csoportból:

 

A Pályázó (kiskorú esetén törvényes képviselője) vállalja, hogy
1. az általa elkészített mű megjelenhet az iskola honlapján és közösségi oldalán. (Facebook)
2. pályaművét elektronikusan NEM OSZTJA MEG mindaddig, amíg az Iskola nem tette a világhálón nyilvánossá, de legkésőbb 2019. október 25-ig.
3. alkotásának kezelését a Rókusi Általános Iskolára bízza. A legkifejezőbb alkotásokat az Iskola örömmel osztja meg a nyilvánossággal illetve az utókorral. A zsűrizett pályázatok bekerülhetnek a kapszulába vagy kiállítás formájában megtekinthetőek lesznek a maguk fizikai valójában vagy (fotó)archiválva. A beküldött pályázatokat az iskola a továbbiakban plakátjain, honlapján stb… megjelentetheti. A kapszulában esetlegesen fizikai valójukban elhelyezett vagy tartósan kiállított alkotásokról a Pályázó az Iskola javára lemond.