Időpontok és tudnivalók az elsősök beíratásához

TISZTELT SZÜLŐ/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!

 

2022/2023 tanév általános iskola első évfolyamára történő beiratkozás dátuma:

2022. április 21-22.

mindkét napon

8:00 órától – 19:00 óráig

A BEIRATKOZÁS LEHETSÉGES MÓDJAI:

A törvényes képviselők kétféle módon kezdeményezhetik gyermekeik beiratkozását az általános iskola első évfolyamára a 2022/2023. tanévre vonatkozóan:

  1. Személyes ügyintézéssel, csak papír alapon történő adminisztrációval: személyesen megjelennek a köznevelési intézményben, és ott a magukkal vitt, beiratkozáshoz szükséges dokumentumok alapján az intézmény rögzíti a gyermekek adatait a KRÉTA rendszerben, és elvégzi a szükséges műveleteket, feladatokat.
  1. Elektronikus jelentkezés lehetőségével kiegészített adminisztrációval az alábbi linkre kattintva: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap, tovább lépve a Beiratkozás általános iskolába BÁI felirattal. A felület használatának részletes útmutatóját itt olvashatják.

A beiratkozási folyamatot az e-Ügyintézés felületén keresztül – előzetes regisztrációt követően – indítja a gyermek törvényes képviselője. Az e-Ügyintézés felületén keresztül történő jelentkezés során a szülő a rendszer által felkínált űrlapot kitöltve tudja megadni gyermeke beiratkozáshoz szükséges adatait. Az adatokhoz a beiratkozással érintett (kiválasztott) intézmény hozzáfér, így ezek felvitelét az intézménynek már nem kell elvégeznie. Emellett az egyes nyilatkozatok (például a gyermek törvényes képviseletéről szóló nyilatkozat) a rendszerből letölthetőek, és aláírás után a másolatok feltölthetőek.

Amennyiben a szülő Ügyfélkapun keresztül intézi gyermeke általános iskolába történő jelentkezését, akkor a megszemélyesített dokumentumok elektronikusan kerülnek aláírásra a beküldő szülő részéről. Az elektronikus ügyintézés során a szülők által beküldött adatok megjelennek az intézmény KRÉTA rendszerének e-Ügyintézés felületén.

 

BEIRATKOZÁS NAPJÁN MINDEN SZÜLŐNEK MEG KELL JELENNIE SZEMÉLYESEN AZ INTÉZMÉNYBEN, – függetlenül attól, hogy a két jelentkezési mód közül melyiket választja – ahol a beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, illetve nyilatkozatok eredeti példányát be kell mutatni.

 

A BEIRATKOZÁSHOZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK:

–  a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya)

–  a gyermek TAJ kártyája

–  a gyermek oktatási azonosítója (óvodában kapják meg)

–  a gyermek születési anyakönyvi kivonata (betekintésre) vagy személyi igazolványa

–  Pedagógiai Szakszolgálat által kiállított szakvélemény (BTMN vagy SNI státusz esetén)

–  a gyermek törvényes képviselőinek személyazonosító igazolványa és lakcímkártyája

 – nyilatkozat a gyermek törvényes képviseletéről

–  nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról

–  nyilatkozat arról, hogy a szülő valamelyik egyházi jogi személy által szervezett hit- és erkölcstan oktatást vagy az állami etika oktatást igényli gyermeke számára.

A beiratkozás formanyomtatványai fentebb klikkelve letölthetőek az iskola honlapjáról, de az iskola portáján is átvehetők hétköznapokon április 12-től  8-tól 15 óráig.

 

A nyomtatványokat kitöltve, aláírva hozzák magukkal a beiratkozáskor!

Amennyiben a szülők együttesen gyakorolják a szülői felügyeleti jogot, mindkét törvényes képviselő aláírásával ellátva kell benyújtani a nyilatkozatot.

Amennyiben egyedül gyakorolja a felügyeleti jogot, azt hivatalos dokumentummal kell igazolni (pl.: szülők gyámhivatalban felvett nyilatkozata a szülői felügyeleti jog gyakorlásáról, másik szülő halotti anyakönyvi kivonata, gyámhivatal határozata, bíróság ítélete)

Fontos, hogy mindkét dokumentumot két tanúval is alá kell íratni.

 

INTÉZMÉNYÜNKBEN SZERETNÉNK GÖRDÜLÉKENNYÉ TENNI A SZEMÉLYES MEGJELENÉST.

KÉRJÜK, ITT FOGLALJANAK IDŐPONTOT!

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy csak egy időpont foglalható. Amennyiben a későbbiekben szükséges lenne módosítani azt, vegyék fel velünk a kapcsolatot a +3662541502 -es számon vagy írjanak nekünk a hollosi.zsolt@rokusi.hu email címre! A sikeres foglaláshoz előbb válasszák ki a csütörtöki vagy pénteki napot, majd a kívánt időpontot! Valamennyi mező kitöltése szükséges!

Biztonsági kód:
security code
Kérjük, írja be a biztonsági kódot:

Submit

 

A várhatóan induló rókusis osztályokról, tanítókról bővebb információt ezen a linken találnak:

https://www.rokusi.hu/2020/12/10/varjuk-az-ovodasokat/

Az egyházak bemutatkozását, az alábbi oldalon olvashatják:

https://www.rokusi.hu/2022/03/26/hit-es-erkolcstan-oktatasa-2022-2023-as-tanevben/