Fát ültettünk!

Újra együtt minden osztály a Rókusiban!
Október 17-én együtt ültethetett fát valamennyi rókusis diák, tanár! A Szillériről való szeptemberi visszatérés után végre a Zrínyi épületéből is visszajöhettek a 2. osztályosaink is.
A felújítás során szükségszerűvé vált, hogy egy darabnyi betont felverjenek iskolánk udvarán. Megragadtuk a lehetőséget és a szabadon lélegző földterületbe egy kőrisfát ültettünk. Ugyan ilyen fa került iskolánk előkertjébe is. Ott a könyvtárnak fog majd árnyékot adni. Az ültetés pillanatait a kicsinyek énekei és hangszeres játékai tették színesebbé. Köszönet nekik és Kriszti nénikek! Hatalmas köszönet Kanalas Tibornak, iskolánk gondnokának, és Szkupeny Anita pedagógiai asszisztensünknek is, akik az ültetésben és annak előkészítésében segédkeztek! Cukorsüvegfenyők, ciprusok, veronikák is helyet kaptak egy-egy cserépben. A meseerdőbe költöztetett tölgycsemete megürült ládájába a 7.a-sok kecskerágót és egy japán szentfát ültettek. Ha lesz még osztály, aki kedvet kap a gondozáshoz, szívesen fogadunk további növényeket is örökbe. Ha Önöknek van olyan még költöztethető zöldjük, amelynek otthon már nehezen találnak helyet, gondoljanak ránk! Szükség esetén alapítványunk edények, cserepek biztosításával szívesen segít! Keressék bátran az osztályfőnököket vagy alapítványunk munkatársait: alapitvany@rokusi.hu
Alapítványunk és iskolánk hálás, mert történnek csodák, amikor tényleg csak kérni kell és
– a Tankerület felelős munkatársai gondoskodnak arról, hogy a feltört beton helyét fához méltó tükörré alakítsák az éppen nálunk dolgozó mesterek.
– érkezik közműtérképpel a Városgazdálkodástól a városrészünkért felelős munkatárs. Elmondja utcafrontra hová milyen fát érdemes. Küldi a munkatársait, hogy könyvtárunk elől emelőkosaras kocsiról kivágják a magasra törő tuját, amely a nyári szárazságban teljesen megadta magát.
– És helyben a lelkes kollégák, bármire megkérhetők, „mozdíthatók” feladatkörtől függetlenül is .

Köszönet🥰!

#ÚjraEgyütt! #Zöldítsünk! #RókusiAlapítvány

További képek megtekinthetők a Facebook-on, az alábbi kék logóra kattintva mindenki számára látható függetlenül attól, hogy regisztrált facebook használó avagy sem.

Itt pedig a másfél éves tölgyfa-csemeténk megújult életéről olvashatnak: