Decemberi Móka-óra!

  1. december közepén ismét ovisokat láttunk vendégül iskolánkban. Sok arcocska már ismerősen köszönt ránk, amikor belépett iskolánk ajtaján.

Ezen a hideg napon Ildi néni és Edit néni foglalkozásán a téli időjárásé volt a főszerep.

Mivel a hóesés még várat magára, Ildi néni a gyerekekkel közösen varázsolt havat a meleg terembe. Hóviharban sétáltak, áztak-fáztak hosszú útjuk során. De felengedett a gyerekek mosolya rögtön, amikor a tűz körül együtt melegedtek fel. A játékok során egy „pocakos ember” is főszerepet kapott. Az interaktív tábla segítségével ügyesen párosították a hóembereket az árnykukkal, majd a színes kalapjuk, sáljuk színét figyelve katonás sorba állították a táblán őket. Végül Ildi néni mesélt a gyerekeknek Hóbelevancól, a beszélő hóemberről is.

Vajon a meleg szobában lehet hógolyózni? Edit néni megmutatta a gyerekeknek és szüleiknek, hogyan lehet olyan hógolyót „gyúrni”, ami sosem olvad el. Bizony, sok-sok hógolyót kellett megtalálniuk az ovisoknak a teremben, hogy aztán tudjanak vele egyensúlyozni és célba dobni. S mivel a hógolyók nem olvadoztak, a gyerekek bebizonyították a felnőtteknek, hogy ha lehull az igazi hó, bizony kint a helyük a szabadban. S miután a memóriájukat is próbára tették, jöhetett a felszabadult tánc zenére, amíg a zene el nem hallgatott, mert akkor bizony mindenki megfagyott egy pillanatra.

Adri néni ezen a délutánon az idegen nyelvi foglalkozáson segédkezett. Ő így számolt be élményeiről: „Jutka nénivel először az angol köszönést gyakorolták a gyerekek különböző vicces hangokon. Majd a színek neveivel ismerkedtek. Sokféle módon, csoportosan és egyénileg is mondogatták. A „yellow” szó kiejtésével is derekasan megküzdöttek. A színek neveit felejthetetlenné a „varázs-üvegek” tették az ovisok számára. Elbűvölve nézték, ahogy a tiszta vízzel telt üvegek színessé váltak rázás hatására.”

 

Legközelebb 2023. január 11-én nyitjuk meg kapuinkat az érdeklődő ovisok és szüleik előtt. Rendhagyó módon, akkor nem foglalkozások, hanem interaktív iskola felfedezésére várjuk őket.