Gyógyteázás, autómentesség a Nemzetközi Éghajlatvédelmi Világnapon

Október 24. a Nemzetközi Klímavédelem Napja.
A rókusis közösségünkben is igyekezetünk felhívni a figyelmet, hogy bizony az élhetőbb környezetünk megőrzése mindannyiunk felelőssége.
??Felhívásunkra a megszokottnál többen érkeztek kerékpárral, gyalogosan vagy tömegközlekedéssel. Felelősségteljes hozzáállásukért cserébe kezükre pecsétet kaptak.
?Alsós és felsős gyerekek örömmel hozták el otthonról kedvenc bögréjüket vagy éppen a nagyi porcelánját. A gyerekek által is finomnak ítélt főzeteket ezen a napon csak is saját csészéjükből, kulacsukból kóstolhatták. Ígérték, ezután nem (mindig :-)) vásárolnak palackozott italokat, akkor sem ha megtehetnék.
Külön öröm volt hallani, hogy tavalyhoz képest mintha többen fogyasztanák már rendszerességgel a gyógyteákat, ráadásul cukor nélkül. Mi a gyógyteák népszerűsítésének céljából, építve a tavalyi tapasztalatokra, a közel 100 liter lefőzőtt teát összesen 2,5 kg cukorral tettük ízletessé. (Ez még mindig negyede-ötöde a kólák és cukros üdítők bevallott cukortartalmának!)
Az idei abszolút kedvenc a csipkebogyó volt akár hidegen áztatva, ízesítés nélkül, de főként melegen eperrel?!
Váljanak a gyógyteák mindannyiunk egészségére ?!
Az alapítvány hálás a 8.a-soknak a pecsétek osztásáért és valamennyi kollégánknak, akik nemcsak a teafőzésben és osztásban segédkeztek, hanem otthonról elhozták a legnagyobb edényeiket, kancsóikat, hogy a meleg teát a megfelelő mennyiségben biztosíthassuk ?, és természetesen hálás a Szülőknek, Támogatóknak, akiknek köszönhetően alapanyagra is telik ?!
További képek a facebook logóra kattintva bárki számára elérhetőek:

Felhívásunk az eseményre itt volt olvasható:
https://www.rokusi.hu/2023/10/18/oktober-24-okonap/