Élménybeszámoló a Barabás Zoltán biológia verseny döntőjéről

„Akikhez beszél az erdő…”

Iskolánk diákjai ebben a tanévben is örömmel vettek részt az Eötvös József Gimnázium által szervezett Barabás Zoltán biológia versenyen.

A több fordulóból álló megmérettetésen a 8.A osztály biológiát kedvelő tanulói először a Füvészkertben, a terepi fordulón bizonyították tájékozottságukat. A második fordulóban a labormunkában való jártasságukról adtak számot biológiai kísérletek elvégzésével. Izgalmas kihívást jelentett a verseny döntője is, amit 2024. január 30-án rendeztek meg az SZTEJKI Eötvös József Gimnáziumban. A versenyzők feladata PPT-vel illusztrált kiselőadás készítése volt, melyben a homoki erdőtelepítések hatását elemezték a Kiskunság vízháztartására. A téma aktualitását az adta, hogy hazánk Klímavédelmi akciótervének fontos része az erdőterületek növelése – de a fásítás során érdemes figyelembe venni az ökológiai szempontokat is!

A „Rókusi mókusok” csapata a szépen felépített kiselőadásra maximális pontszámot kapott a zsűritől, és megnyerte a versenyt. Az első helyezett csapat tagjai: Marton Katalin, Szügyi Boglárka és Tóth Regina 8.A osztályos tanulók. Felkészítőjük: Nagyné Tóth Andrea tanárnő.

A szép eredményhez gratulálunk!

„Az erdő beszélt hozzám, mert az erdő beszél ahhoz, aki ismeri:

jeleket ad, üzen, kitárja magát, csak meg kell érteni…” (Fekete István)

Szeged, 2024. 01. 30.