Óvodások az iskolában

Nyílt szombat a Rókusiban!

Március 23-án szombat délelőtt nyílt, játékos délelőttre vártuk a nagycsoportos ovisokat és szüleiket.

A program elején a Rókusis első évfolyamos diákok néptánc és népi játékok bemutatót tartottak Tamás Ildikó tanárnő vezetésével.

Ezután jól megérdemelt jutalmak és oklevelek átadása következett, amit azok a nagyon ügyes ovisok kaptak, akik októbertől kezdve iskolaelőkészítő feladatokat oldottak meg, s azokat be is hozták az iskolába.

Majd, amíg a szülők és a nevelők beszélgettek, addig a gyerekek különféle helyszíneken játszhattak. Akadálypályán mehettek keresztül, Bee-bot méhecskét programozhattak, sportpoharazhattak, online játékokat játszhattak, kézműveskedhettek.

A program zárásaként kooperációs ernyővel játszottunk, amely már közösségfejlesztő tevékenység is volt a leendő elsősök számára, hiszen csak összehangoltan, egymásra figyelve tudták a feladatokat megoldani.

 

Jó hangulatú, vidám délelőttöt töltöttünk együtt. Köszönjük mindenki részvételét!

MÓKA-ÓRA 2024. március 13.

  1. március 13-án délután ízelítőt kaptak az ovisok az iskolai életből.

Miután meghallgatták A feledékeny tavasz mesét, a történethez kapcsolódó feladatokat oldottak meg három helyszínen.

Tóth Beatrix és Fülöp-Kálmán Hanga tanítók , mozgást, matematikát , Nyulászné Köböl Noémi és Zachar-Vass Anett környezetismeretet, memóriafejlesztést,  Nagy-Grácsik Emese és Kovács-Hovorka Nikolett különböző festési technikákat gyakoroltak az óvodásokkal a mese témájához igazodva.

Kincskeresés 2024. január 17.

Kincskeresők lepték el a Rókusi Iskolát január 17-én délután. A kincsvadászok térkép alapján találták meg a kincset rejtő helyszíneket. Aki sikeresen megtalálta a 12 helyszínt és így minden pontot begyűjtött, megkapta a kincseket rejtő zsákmacskáját.

A vadászat nagyon izgalmasra sikeredett, de mindenki remekül teljesített és jól szórakozott.

Köszönjük az óvodás szülőknek a részvételt!

MÓKA-ÓRA 2023. december 13.

December 13-án Móka órákon vehettek részt a leendő elsősök. Az óvodások lisztgyurmából csodaszép muffinokat készítettek, képeket varázsoltak elő, nyírtak, színeztek, ragasztottak, énekeltek, palacsintaként hemperegtek. Míg a gyerekek teremről teremre járva ügyeskedtek és játszottak, addig a szülők Tokaji Balázs tanító „Mesehallgatás és képernyő gyermekkorban” című színvonalas előadását hallgatták meg. Az interaktív kiselőadás során azt a kérdést bontották ki: Miért mondják a gyermekpszichológusok, hogy a mesehallgatás jó, míg a képernyőhasználat káros kisgyermekkorban?

 

Mindenkinek köszönjük a megtisztelő részvételt!

MÓKA-ÓRA 2023. november 30.

 

November 30-án német nyelvű Móka-órán vettek részt a játékos kedvű óvodások a Rókusiban.Móró Krisztina tanárnővel igazán élvezetes gyakorlásban volt részük az iskolánkba látogatóknak.
Ezúton is köszönjük a megtisztelő részvételt.

 

 

Sulitúra élménybeszámoló. 

 

Köszönjük minden érdeklődőnek, aki megtisztelt bennünket jelenlétével október 18-án Sulitúránkon. A túra során az óvodások és szüleik, nagyszüleik betekinthettek a Rókusis délutánokba. Foglalkozásokon is részt vehettek, melyeken a Rókusis diákok segítették őket.  Megismerkedtek a könyvtárral, ahol mesés utazáson vettek részt. Kézműveskedtek, kísérleteztek.  Színes ernyőnk alatt jókat játszottak, énekeltek. A rendezvény végén az OTP-Bank Pick-Szeged Pick Akadémia sulikézi edzésének lehettek részesei.