Tudnivalók, és regisztráció a 2024/2025 tanévi beiratkozásra

TISZTELT SZÜLŐ/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!

 

A 2024/2025 tanév általános iskola első évfolyamára történő beiratkozás dátuma:

2024 április 18-19.

mindkét napon

8:00 órától – 19:00 óráig

A BEIRATKOZÁS LEHETSÉGES MÓDJAI:

A törvényes képviselők kétféle módon kezdeményezhetik gyermekeik beiratkozását az általános iskola első évfolyamára a 2024/2025. tanévre vonatkozóan:

  1. Személyes ügyintézéssel, csak papír alapon történő adminisztrációval: személyesen megjelennek a köznevelési intézményben, és ott a magukkal vitt, beiratkozáshoz szükséges dokumentumok alapján az intézmény rögzíti a gyermekek adatait a KRÉTA rendszerben, és elvégzi a szükséges műveleteket, feladatokat.
  2. Elektronikus jelentkezés lehetőségével kiegészített adminisztrációvalaz alábbi linkre kattintva: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap, tovább lépve a Beiratkozás általános iskolába BÁI felirattal. A felület használatának részletes útmutatóját itt olvashatják.

A beiratkozási folyamatot az e-Ügyintézés felületén keresztül – előzetes regisztrációt követően – indítja a gyermek törvényes képviselője. Az e-Ügyintézés felületén keresztül történő jelentkezés során a szülő a rendszer által felkínált űrlapot kitöltve tudja megadni gyermeke beiratkozáshoz szükséges adatait. Az adatokhoz a beiratkozással érintett (kiválasztott) intézmény hozzáfér, így ezek felvitelét az intézménynek már nem kell elvégeznie. Emellett az egyes nyilatkozatok (például a gyermek törvényes képviseletéről szóló nyilatkozat) a rendszerből letölthetőek, és aláírás után a másolatok feltölthetőek.

Amennyiben a szülő Ügyfélkapun keresztül intézi gyermeke általános iskolába történő jelentkezését, akkor a megszemélyesített dokumentumok elektronikusan kerülnek aláírásra a beküldő szülő részéről. Az elektronikus ügyintézés során a szülők által beküldött adatok megjelennek az intézmény KRÉTA rendszerének e-Ügyintézés felületén.

 

A BEIRATKOZÁS NAPJÁN  MINDEN SZÜLŐNEK MEG KELL JELENNIE SZEMÉLYESEN AZ INTÉZMÉNYBEN, – függetlenül attól, hogy a két jelentkezési mód közül melyiket választja – ahol a beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, illetve nyilatkozatok eredeti példányát be kell mutatni.

 

A BEIRATKOZÁSHOZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK:

–  a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya)

–  a gyermek TAJ kártyája

–  a gyermek oktatási azonosítója (óvodában kapják meg)

–  a gyermek személyi igazolványa

–  Pedagógiai Szakszolgálat által kiállított szakvélemény (BTMN vagy SNI státusz esetén)

–  a gyermek törvényes képviselőinek személyazonosító igazolványa és lakcímkártyája

– nyilatkozat a gyermek törvényes képviseletéről

–  nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról

–  nyilatkozat arról, hogy a szülő valamelyik egyházi jogi személy által szervezett hit- és erkölcstan oktatást vagy az állami etika oktatást igényli gyermeke számára.

–  nyilatkozat arról, hogy gyermeküknek 1. osztálytól melyik idegen nyelvet választják.

A beiratkozás formanyomtatványai fentebb klikkelve letölthetőek az iskola honlapjáról, de az iskola portáján is átvehetők hétköznapokon április 15-től  8-tól 15 óráig.

 

A nyomtatványokat kitöltve, aláírva hozzák magukkal a beiratkozáskor!

Amennyiben a szülők együttesen gyakorolják a szülői felügyeleti jogot, mindkét törvényes képviselő aláírásával ellátva kell benyújtani a nyilatkozatot.

Amennyiben egyedül gyakorolja a felügyeleti jogot, azt hivatalos dokumentummal kell igazolni (pl.: szülők gyámhivatalban felvett nyilatkozata a szülői felügyeleti jog gyakorlásáról, másik szülő halotti anyakönyvi kivonata, gyámhivatal határozata, bíróság ítélete)

Fontos, hogy mindkét dokumentumot két tanúval is alá kell íratni.

 

INTÉZMÉNYÜNKBEN SZERETNÉNK GÖRDÜLÉKENNYÉ TENNI A SZEMÉLYES MEGJELENÉST.

KÉRJÜK, ITT FOGLALJANAK IDŐPONTOT!

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy csak egy időpont foglalható. Amennyiben a későbbiekben szükséges lenne módosítani azt, vegyék fel velünk a kapcsolatot a +3662541502 -es számon vagy írjanak nekünk a hollosi.zsolt@rokusi.hu email címre! A sikeres foglaláshoz előbb válasszák ki a csütörtöki vagy pénteki napot, majd a kívánt időpontot! Valamennyi mező kitöltése szükséges!

Kérjük válasszon Önnek megfelelő napot és időpontot! A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező! A sikeres foglaláshoz kérjük, olvassa el rövid Adatkezelési Tájékoztatónkat is, és pipálja az ennek igazolására szolgáló négyzetet alul!

Biztonsági kód:
security code
Kérjük, írja be a biztonsági kódot:

Submit