Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra! (KEVE program)

Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra!
(KEVE program)

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztálya közlekedésbiztonsággal kapcsolatos programot indított általános iskolások számára, melyhez 2018.szeptemberétől csatlakoztunk. A program a „ Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra!” (KEVE) elnevezést kapta.

Az elsős gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a gyalogos közlekedés alapszabályaival. Megtanulják a legfontosabb közlekedési táblák jelentését, a közlekedési lámpák jelzéseit, a tömegközlekedési eszközök helyes használatát. Szituációs játékokon, feladatlapokon, színezőkön keresztül gyakorolják, amit már korábban tanultak. Minden órán eljátsszák az átkelést a gyalogos-átkelőhelyeken zebrán, lámpánál, egyirányú utcában. Rendőr segítségével ismerik meg a rendőri karjelzéseket. Az órák végén a program rendőrségi koordinátora, Vad Róbert rendőr őrnagy, a megyei balesetmegelőzési bizottság titkára, segít a tanultak összefoglalásában.

Reméljük, ez a program segít majd abban, hogy a gyermekek figyelmesebben, biztonságosabban közlekedjenek az utcán, s talán még a szüleiket is figyelmeztetik egy-egy közlekedési helyzetben.

 

A program szegedi megvalósulásáról bővebben a rendőrség honlapján olvashatnak: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/zsaru-magazin/jatekos-formaban-oktatnak#2

Nyári iskolai ügyeleti időpontok

augusztus 7. (szerda) 9-13 óra

augusztus 21. (szerda) 9-13 óra

 

Az ebéd befizetésének ideje:

augusztus 14. (szerda) 7:00-13:40

augusztus 15. (csütörtök) 10:00-17:00

 

Javító vizsga

2019. augusztus 26-27.  9 óra