Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra! (KEVE program)

Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra!
(KEVE program)

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztálya közlekedésbiztonsággal kapcsolatos programot indított általános iskolások számára, melyhez 2018.szeptemberétől csatlakoztunk. A program a „ Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra!” (KEVE) elnevezést kapta.

Az elsős gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a gyalogos közlekedés alapszabályaival. Megtanulják a legfontosabb közlekedési táblák jelentését, a közlekedési lámpák jelzéseit, a tömegközlekedési eszközök helyes használatát. Szituációs játékokon, feladatlapokon, színezőkön keresztül gyakorolják, amit már korábban tanultak. Minden órán eljátsszák az átkelést a gyalogos-átkelőhelyeken zebrán, lámpánál, egyirányú utcában. Rendőr segítségével ismerik meg a rendőri karjelzéseket. Az órák végén a program rendőrségi koordinátora, Vad Róbert rendőr őrnagy, a megyei balesetmegelőzési bizottság titkára, segít a tanultak összefoglalásában.

Reméljük, ez a program segít majd abban, hogy a gyermekek figyelmesebben, biztonságosabban közlekedjenek az utcán, s talán még a szüleiket is figyelmeztetik egy-egy közlekedési helyzetben.

 

A program szegedi megvalósulásáról bővebben a rendőrség honlapján olvashatnak: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/zsaru-magazin/jatekos-formaban-oktatnak#2

1969-2019-2069
2019. október 25-én újabb üzenet hagyunk! Ismét 50 évre!
Ez alkalomból 15 órától szeretettel várjuk a jelenlegi és egykori rókusis diákokat! 
Legyenek tanúi a kapszula elhelyezésének!  

Étkezés befizetése november hónapra:
2019.10.16. (szerda) 10:00-17:00

Pályaválasztási szülői értekezletet: 2019.10.22-én 16.30 óra, ebédlő
(gimnáziumok és szakgimnáziumok mutatkoznak be)

Sulihívogató:
Leendő elsősöknek angol, német idegen nyelvi foglalkozás

2019. október 16-án (szerda), 17:00 -tól 17:30-ig.
Leendő elsősöknek Zenekuckó
2019. október 24-én (csütörtök), 16:30 -tól.
(további információ a honlapon)